Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Επαναλήψεις

Από την ταινία «Κράτησέ με», της Λουκίας Ρικάκη
Από την ταινία «Κράτησέ με», της Λουκίας Ρικάκη
Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μια ακόμα βδομάδα, να μην έχουμε μια καινούρια ταινία να σας προτείνουμε. Θα καταφύγουμε, λοιπόν, πάλι στις επαναλήψεις. Ταινίες που παίχτηκαν παλιότερα ή πρόσφατα και, ευτυχώς, δεν έχουν γίνει ακόμα DVD και παίζονται στο φυσικό τους χώρο, σε κινηματογραφική αίθουσα!

1.- «Υστερόγραφο Μιας Σχέσης», της Σάρα Πόλεϊ. Μια τρυφερή ματιά για τα γερατειά και τη μνήμη. Μια ταινία για τον πραγματικό έρωτα, την πίστη και τη θυσία.

2.- «Πολίτης Κέιν», του Ορσον Ουέλς. Η ταινία - σταθμός στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

3.- «Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι», του Κεν Λόουτς. Μια πολιτικά και ταξικά στρατευμένη ταινία για το ζήτημα της Ιρλανδίας.

4.- «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Κλασική ταινία κατασκόπων, που «πρέπει» όλοι οι φίλοι του κινηματογράφου να δουν (για ιστορικούς λόγους, αλλά και για τη σκηνοθετική της αξία).

5.- «Εκλειψη», του Μικελάντζελο Αντονιόνι. Αλλη μια ταινία - σταθμός. Κυρίως για την ελλειπτική γραφή της. Αλλά και για την αυστηρή κριτική της στην μπουρζουαζία.

6.- «Η Εκδοχή του Τσάρλι», της Νικόλ Γκαρσία. Μια αυστηρή ματιά στο μικρόκοσμο των μικροαστών (κυρίως των αντρών).

7.- «Φτάνει Να 'μαστε Μαζί», του Κλοντ Μπερί. Μια τρυφερή και αισιόδοξη ταινία για τη φιλία, τη θυσία και τον έρωτα.

8.- «Αγνωστος Παραλήπτης», του Κιμ Κι Ντουκ. Ενα πολιτικό σχόλιο για τις επιπτώσεις της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας στην πολιτική, οικονομική ζωή και τον ψυχισμό των Νοτιοκορεατών.

9.- «Η Γυναίκα του Αεροπόρου», του Ερίκ Ρομέρ. Μια ταινία για τους φίλους του «φιλοσοφικού» κινηματογράφου. Μια ταινία για τον έρωτα και το νόημα της ζωής, αλλά και τη συμπεριφορά των ερωτευμένων ανθρώπων.

10.- «Αζούρ και Ασμάρ», του Μισέλ Οσελό. Ενα εξαιρετικό, σε σχέδια, σε χρώματα αλλά και σε περιεχόμενο, καρτούν για μικρά και μεγάλα παιδιά.

11.- «Hal Nelson», του Ράιαν Φλεκ. Μια πολύ καλών προθέσεων και αποτελεσμάτων ταινία. Ενας καθηγητής λυκείου, θύμα και αυτός του καπιταλιστικού συστήματος, προσπαθεί να διδάξει, στους μαθητές αλλά και στον εαυτό του, μαρξιστική πολιτική οικονομία και ήθος.

12.- «Σκηνές Σεξουαλικής Φύσης», του Νιλ Μπέργκερ. Διάφοροι ανθρώπινοι χαρακτήρες σε ώρα σχόλης σε ένα πάρκο του Λονδίνου φιλοσοφούν, ερωτεύονται, χωρίζουν!

13.- «Κράτησέ με», της Λουκίας Ρικάκη. Μια ποιητικών προθέσεων ελληνική ταινία, για την απώλεια και την αναζήτηση του ιδανικού έρωτα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ