Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Στο πλευρό των μηχανικών του Δημοσίου

Μετέωροι παραμένουν οι μηχανικοί του Δημοσίου στις Κυκλάδες, που ζητούν αναπροσαρμογή των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, καθώς οι υποσχέσεις που έδωσαν τα αρμόδια υπουργεία, μετά από πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Οι αποζημιώσεις μένουν καθηλωμένες από το 1999, ενώ για κάθε αυθημερόν μετακίνηση εκτός έδρας οι εργαζόμενοι παίρνουν 10 ευρώ. Την κατάσταση περιπλέκει η ομηρία, στην οποία κρατούν τους νησιώτες οι εφοπλιστές, διαμορφώνοντας τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ανάλογα με τα κέρδη τους. Συν τοις άλλοις, οι μηχανικοί υποχρεώνονται να καλύπτουν (προσωρινά) απ' την τσέπη τους ακόμα και τα ναύλα, το κόστος των οποίων καλύπτει μεν η υπηρεσία, αλλά καταβάλλεται μετά από μήνες.

Το θέμα ανέδειξε έγκαιρα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Κυκλάδων, η οποία αντιτάχθηκε απ' την πρώτη στιγμή στην αγωγή που κατέθεσε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΝΣ) ενάντια σε πρόσφατη απεργία των εργαζόμενων. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΑΣ καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) απέρριψε δική της πρόταση για άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Επίσης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΣ, η ΝΑΣ απέρριψε την προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης στη ΝΑ Κυκλάδων, με το αιτιολογικό ότι «οι θέσεις μερικής απασχόλησης είναι ένας ακόμη τρόπος διαχείρισης της ανεργίας σε βάρος της εργατικής τάξης, σύμφωνα με τον οποίο μια θέση εργασίας μοιράζεται σε περισσότερους εργαζόμενους και μάλιστα με συμβάσεις ομηρίας των 18 μηνών». Η προκήρυξη εγκρίθηκε με τις ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ