Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μέτρα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες τόσο των μικρών ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, που δέχτηκαν καίριο πλήγμα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, όσο και των εργαζομένων που το όνειρο για καλοκαιρινές διακοπές απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, βρίσκονται τα μέτρα «ενίσχυσης» της Κεφαλονιάς μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που ανακοίνωσε χτες η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Μ. Γιαννίρη, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί.

Συγκεκριμένα, η γγ του υπουργείου ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν επιπλέον 40.000 ευρώ για τη διαφημιστική προβολή της Κεφαλονιάς, θα δοθεί «ιδιαίτερη έμφαση» στην προβολή της Κεφαλονιάς μέσω του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, μέσω τηλεοπτικών σποτ και της τηλεοπτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» και όσοι από τους ξενοδόχους του νησιού επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «Τουρισμός για Ολους».

Ακόμη και την υπόθεση της μαρίνας της Κεφαλονιάς, που εδώ και χρόνια με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων βρίσκεται σε αδράνεια, ανέσυρε η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους του νησιού, προβάλλοντας το ξεπούλημα ως μέτρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά. Σ' αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε ότι μέχρι τις 25 Αυγούστου θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για το σχετικό διαγωνισμό.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κεφαλονιάς» Δ. Μαντζουράτος τόνισε στο «Ρ»: «Αυτά τα μέτρα δεν έχουν να δώσουν τίποτα στο ζητούμενο που είναι τόσο η αλλαγή προσανατολισμού της ασκούμενης πολιτικής για ενίσχυση του λαϊκού τουρισμού και κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων με στροφή στο λαϊκό τουρισμό όσο και τα πρόσθετα προβλήματα που δημιούργησαν οι τελευταίες πυρκαγιές στο ήδη ελλειμματικό εισόδημα των μικρών ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στο νησί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ