Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Επιλογές
Προσωπογραφίες και τοπία

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Παύλου Μαθιόπουλου (1876-1956), το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος - στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) φιλοξενεί έκθεση έργων του. Ανάμεσα στα 50 παρουσιαζόμενα έργα, περιλαμβάνονται σημαντικές δημιουργίες προερχόμενες από την Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη του Δήμου, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές, τα οποία προσφέρουν ένα μοναδικό πανόραμα του έργου αυτού του καλλιτέχνη της αθηναϊκής belle epoque.

Ο Παύλος Μαθιόπουλος σπούδασε πρώτα στην Αθήνα και μετά στο Παρίσι, πόλη που διαμόρφωσε την προσωπικότητα και την αισθητική του. Καθηγητής και πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα αναγορεύτηκε ακαδημαϊκός το 1949.

Σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής, ο Π. Μαθιόπουλος χρησιμοποίησε την τεχνική του παστέλ πάνω σε χρωματιστά χαρτιά και το ελαιόχρωμα για τα τοπία. Καταπιάστηκε κυρίως με το πορτρέτο, δημιουργώντας προσωπογραφίες πλήθους πολιτικών και αστών, κυρίως, όμως, ωραίων γυναικών, που αποτελούν και την κορωνίδα του έργου του. Την έκθεση - που θα διαρκέσει έως 31/8 - συνοδεύει εμπεριστατωμένος κατάλογος. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9π.μ.- 4μ.μ. Σάββατο, Κυριακή: 10π.μ.-3μ.μ. Τρίτη κλειστά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3231397, 210 3230168.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ