Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταστροφική η πολιτική υπέρ του τουρισμού υψηλών αποδοχών

Με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Λούης Κρέτα Πρίνσες» συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ενώ παρακολουθούν την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα
Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ενώ παρακολουθούν την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα
Λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, πραγματοποίησε συνάντηση με εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Λούης Κρέτα Πρίνσες».

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι, παρά το γεγονός πως η συνάντηση γίνεται σε προεκλογική περίοδο, για το ΚΚΕ τα προβλήματα των εργαζομένων και η πάλη τους το απασχολούν 365 μέρες το χρόνο, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, που είναι η μία πλευρά, όπως σημείωσε, αλλά και γενικότερα. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για τον τομέα του τουρισμού και τόνισε: «τα τελευταία 10 - 15 χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας αύξηση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, όχι μόνο στα παραδοσιακά νησιά, αλλά και σε άλλες περιοχές που ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά». Πρόσθεσε, δε, ότι «η επίσημη κυβερνητική πολιτική και της σημερινής και της προηγούμενης, ιδιαίτερα την τελευταία 15ετία, είναι η εξής: Η Ελλάδα να γεμίσει ξενοδοχεία και μάλιστα με ένα τρόπο άναρχο ακόμα και σε ορεινές περιοχές». Αυτό, εξήγησε, γίνεται γιατί στη χώρα μας υπάρχει το ενδιαφέρον για αύξηση του τουρισμού υψηλών αποδοχών, που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, που μέχρι σήμερα έδινε τη δυνατότητα να έχουν ένα εισόδημα και μικρά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Αυτά πάνε να τα τελειώσουν» - σημείωσε - «γεγονός που θα έχει συνέπειες και για τους εργαζόμενους». Ολη η τουριστική κίνηση, συνέχισε, θα αφορά την αύξηση των κερδών των λίγων με τη συγκέντρωση του τουρισμού στα χέρια τους, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να επεμβαίνουν ακόμα περισσότερο στους μισθούς και συνολικότερα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο κάνουν μια σκληρή δουλιά και θα έπρεπε να εργάζονται και να αμείβονται ανάλογα όλο το χρόνο και όχι εποχιακά. Επίσης σημείωσε ότι για τους εργαζόμενους, όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού αλλά συνολικά, έρχονται ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα γεγονός που θα πρέπει να τους απασχολήσει, από σήμερα κιόλας, οργανώνοντας την πάλη και την αντεπίθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ