Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Με όλες της τις δυνάμεις η ΚΝΕ στα σχολεία

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ, στη Θεσσαλονίκη, μίλησε χτες το βράδυ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Motion Team

Για τη μόρφωση και το σχολείο που αξίζει «σήμερα» στο λαό και στη νέα γενιά μίλησε, χτες, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, από το βήμα του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διήμερες εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν χτες με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην επικοινωνία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, όπου βρήκε βήμα έκφρασης η καλλιτεχνική δημιουργία των νέων ανθρώπων. Πολλές εκατοντάδες μαθητών επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ και συμμετείχαν στις πολύμορφες εκδηλώσεις με συζητήσεις, συναυλίες, τουρνουά σκακιού, ποδόσφαιρο.

Στα μαθητικά φεστιβάλ, όπως σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, η ΚΝΕ θέτει τα ερωτήματα εκείνα στους γονείς και στους μαθητές τα οποία οφείλουν να απασχολήσουν κάθε λαϊκό σπίτι, κάθε εργατική οικογένεια, που έχει, είχε ή θα έχει παιδί στο σχολείο. «Μας αξίζει να διαχωρίζουν τα παιδιά του λαού σε έξυπνα και χαζά; Σε αυτούς που παίρνουν τα γράμματα και σε αυτούς που δεν τα παίρνουν και είναι για τις τέχνες; Μας αξίζει 40.000 παιδιά κάθε χρόνο να εγκαταλείπουν το σχολείο; Μας αξίζει ένα σχολείο πανάκριβο, εξεταστήριο του φροντιστηρίου; Το σχολείο της τρεχάλας και της ατελείωτης παπαγαλίας;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΚΝΕ - τόνισε - τη νέα χρονιά θα δώσει όλες της τις δυνάμεις μέσα στα σχολεία για να μπλοκαριστούν οι αντιδραστικές αλλαγές που η κυβέρνηση τις χαρακτηρίζει πρόοδο. Για τη δημιουργία ισχυρού συγκροτημένου και οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Με ζωντάνεμα των μαθητικών κοινοτήτων που θα είναι όργανα έκφρασης και διεκδίκησης των μαθητών κι όχι γκαρσόνια και μεσάζοντες των τουριστικών γραφείων για τις πενθήμερες. Με Συντονιστικά Σχολείων μαζικά, που θα συνδέονται με τον αγώνα των γονιών, με τα εργατικά συνδικάτα και όλο το λαό».

Βήμα αγώνα και δημιουργίας


Motion Team

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γραμματέας της ΚΝΕ αναφέρθηκε στην προβολή της νεανικής ερασιτεχνικής δημιουργίας μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σημειώνοντας: «Στις μέρες μας αυτή τη δημιουργία, τη μουσική, το θέατρο, το χορό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη χειραγωγήσουν, από αυτή τη δημιουργία να βγάλουν κέρδος, να περιορίσουν και να εξαφανίσουν την αξιοπρεπή στάση και τους "επικίνδυνους" για το σύστημα. Οσους, δηλαδή, λένε μέσα από τη δημιουργία τους την αλήθεια». «Αντίσταση κι αγώνας είναι αυτό που κάνουν χιλιάδες δημιουργοί που δε σκύβουν τη μέση σε χορηγούς. Είμαστε πολύ περήφανοι που για πρώτη φορά φέτος εκατοντάδες μαθητικά συγκροτήματα παίρνουν μέρος τόσο μαζικά στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Χαρακτηριστικά, από το βήμα του Φεστιβάλ χτες στη Θεσσαλονίκη πέρασαν δώδεκα ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα!

Αντίστοιχα πλούσιες ήταν και οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας, όπου αναπτύχθηκε η πρόταση για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, στη συζήτηση που έγινε με την Κ. Παπαϊωάννου, στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ, και την Ελ. Λιβιεράτου, μαθήτρια, στέλεχος της ΚΝΕ. Ακολούθησαν συναυλίες από τρία ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα, θεατρικό σκετς με θέμα την Παιδεία και συναυλία του συγκροτήματος «Μωρά στη φωτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ