Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οξύνει την κούφια δικομματική αντιπαράθεση

Να κρατήσει στην επικαιρότητα το θέμα των ομολόγων με κάθε τρόπο και γύρω από τα σκάνδαλα και τα θέματα της διαφθοράς να οξύνει την κούφια δικομματική αντιπαράθεση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μεθοδική συγκάλυψη της υπόθεσης για 84 μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου ανέφερε ότι το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε: «Να επαναφέρει την ερώτηση - αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την υπογραφή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν της άρνησης της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία, σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, επίσης την κατάθεση επερώτησης για το ίδιο θέμα και τρίτον, να γίνει σήμερα διάβημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς την πρόεδρο της Βουλής για την απαράδεκτη εξέλιξη του αιτήματος ακρόασης των υπευθύνων της "JP Morgan" και του υπευθύνου της "North Asset", κ. Παπαμαρκάκη».

«Κοινωνικό κράτος» σε ...«συνέργεια» με τους ιδιώτες!

Την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΚΣ, επιχείρησε να εμφανίσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου ότι έχει: «Κεντρική κατεύθυνση την ανάπτυξη με την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενεστέρων, ο δε κεντρικός στόχος του είναι το νέο κοινωνικό κράτος στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση έτσι ώστε η μέση ελληνική οικογένεια να απαλλαγεί από το βάρος της ιδιωτικής δαπάνης γι' αυτά τα αγαθά».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χτεσινή αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ «επαναφέρει το στόχο για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού ερασιτεχνικού αθλητισμού». Μια προσπάθεια που θα προχωρήσει, όπως ξεκάθαρα παρουσιάζεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, «με το άνοιγμα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στους πολίτες μέσα από σχήματα διαχείρισής τους που θα επιτρέπουν τη συνέργεια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα»...

  • Σε οριστική ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οδηγείται ο Γ. Παπαντωνίου, μετά τις χτεσινές δηλώσεις του με τις οποίες κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι τον απομάκρυνε «από το ΠΑΣΟΚ με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό για λόγους μη κατανοητούς, ούτε από εμένα ούτε από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» και δηλώνει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ, παρά τη θέλησή μου, να τεθώ στην κρίση του λαού στις προσεχείς εκλογές».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ