Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Εκλογές από αύριο 5 Μάη έως και τις 7 Μάη πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά για να δυναμώσουν το σωματείο. Οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος όροφος), με το εξής πρόγραμμα: Σάββατο - Κυριακή, 11 π.μ. - 5 μ.μ. και Δευτέρα 10 π.μ. - 8 μ.μ.

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Ιπποδρόμου στο γενικό γραμματέα Αθλητισμού Στ. Δουβή. Στη συνάντηση που είχαν μαζί του τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι χάνουν μεροκάματα και ένσημα γιατί δε διεξάγεται μεγάλο μέρος των προγραμματισμένων ιπποδρομιών. Ακόμα έθεσαν το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου - σήμερα εργάζονται με συμβάσεις μιας μέρας. Από τη μεριά του ο Στ. Δουβής έδωσε γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ: Την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και το κεφάλαιο και τον κάλπικο καυγά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, απαιτώντας ανάμεσα σε άλλα να αποδοθούν στα Ταμεία όλα τα κλεμμένα από το 1950 και ύστερα.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ: Στις 9 Μάη στην Περιφέρεια και στις 23 Μάη στην Αθήνα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Πανελλήνια Ενωση Γεωπόνων Δ.Υ. (ΠΕΓΔΥ) και για αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δ.Υ. Επίσης, στις 23 Μάη θα πραγματοποιηθεί και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΓΔΥ. Η ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι, καλεί όλους τους γεωπόνους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες, απορρίπτοντας τις λογικές της συναίνεσης και καταδικάζοντας τους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» που κυριαρχούν σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το κατάστημά τους στον Πειραιά καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στην πόλη, ζητώντας από τη διοίκηση πειστικές εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην παράδοση των προσκλήσεων προς τα μέλη του Σωματείου για τη Γενική Συνέλευση στις 18 Απρίλη. Οι επιστολές δεν έφτασαν στην ώρα τους, παρά το γεγονός ότι στάλθηκαν από τις 5 Απρίλη. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και το 2005.

ΙΚΑ: Αυξάνονται σε 30,80 ευρώ για το 2007 (από 25,40 ευρώ για το 2006) για κάθε εργάσιμη νύχτα τα ποσά που αποδίδει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη χρησιμοποίηση αποκλειστικής αδελφής νοσοκόμας στους ασφαλισμένους του. Για τις Κυριακές και λοιπές αργίες τα ποσά αυξάνονται σε 38,50 ευρώ (από 31,75 ευρώ για το 2006). Αίτημα του Συνδικάτου των Αποκλειστικών Νοσοκόμων είναι να αυξηθεί το μεροκάματο των αποκλειστικών στα 50 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ