Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΑΑΚ
Αποπροσανατολίζουν τους αγώνες

Υποκλίνονται στους ελιγμούς, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ

Η καιροσκοπική και επικίνδυνη για το κίνημα λογική τους, καθώς και οι θέσεις τους οδηγούν στην εκτόνωση και το ξεφούσκωμα της πάλης.

Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι:

Μεταθέτουν τη συνέχεια της πάλης στον ...«τρίτο γύρο καταλήψεων» καλλιεργώντας έτσι λογική εφησυχασμού, ηττοπάθειας και παραίτησης στο κίνημα. Η επικίνδυνη εμμονή τους «αγώνας είναι μόνο η κατάληψη», παραπέμπει σε μια «εποχιακή» αντιπαράθεση με τα αντιδραστικά μέτρα, σε «αγώνα με δόσεις και εκπτώσεις». Δεν πιστεύουν στη δυνατότητα της καθημερινής και εφ' όλης της ύλης μαζικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική μέσα κι έξω απ' τις σχολές.

Εβαλαν εμπόδια στην ενότητα των φοιτητών και την κοινή δράση των φοιτητών και των συλλόγων τους. Διαχωρίζουν τους συλλόγους σε «αγωνιστικούς» και «διασπαστικούς», γιατί είναι δέσμιοι της λογικής που λέει: «Κίνημα είναι μόνο ό,τι φέρει τη στάμπα μου, αγώνας μόνο ό,τι μπορώ να καπελώσω».

Απορρίπτουν και υπονομεύουν τη σταθερή οργάνωση και συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Δε θέλουν να λογοδοτούν για να μπορούν έτσι να καπελώνουν, να αλλοιώνουν και να μαγειρεύουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων μακριά από τους φοιτητές, αποκαθιστώντας έτσι τη μαζική και ενεργητική συμμετοχή τους στον αγώνα και την οργάνωση της πάλης.

Αποπροσανατολίζουν τους αγώνες και υποκλίνονται στους ελιγμούς, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές συνέχιζαν τον αγώνα τους, καταδικάζοντας την πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, παρά τα δικομματικά τερτίπια, τα ΕΑΑΚ «ανακάλυπταν» ότι «...το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε προσωρινή ρήξη με το κεφάλαιο...», «έσπασε η συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...» και άλλα χαριτωμένα. Την ίδια στιγμή περιόριζαν την κόντρα στη Μαριέττα και τον Πολύδωρα λες και τα μέτρα αυτά δεν είναι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου!

Η πρότασή τους για το πανεπιστήμιο είτε χωράει στη σημερινή κατάσταση είτε την ...περιγράφει ακριβώς! Αρνούνται τη διεκδίκηση επιστημονικής μόρφωσης και ειδίκευσης, ζητώντας την ειδίκευση να τη δίνει ο εργοδότης, λέγοντας με λίγα λόγια ότι ...όσο πιο λίγα μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο τόσο καλύτερα για να βρεις δουλιά....!

Ο ρόλος τους φαίνεται πιο καθαρά τώρα που η επίθεση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα μεγαλώσει, τώρα που ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει, να πάει ένα βήμα μπροστά! Δε θέλουν και δεν μπορούν να συγκρουστούν με την καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής, βάζουν όριο στην πάλη!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ