Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Αξιώνουν «απελευθέρωση» των αερομεταφορών

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού και οι εμπλεκόμενοι άμεσα ή έμμεσα με τις τουριστικές αερομεταφορές απαιτούν την πλήρη «απελευθέρωση» των αερομεταφορών και των συμπληρωματικών τους υπηρεσιών, εξέλιξη που θεωρούν ότι θα ευνοήσει την «ανταγωνιστικότητά» τους και τη μείωση του κόστους. Η αξίωση του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου συνοδεύεται από την εκτίμηση ότι σε αυτό το καθεστώς θα ευνοηθεί ιδιαίτερα και ο ελληνικός τουρισμός, κάτι που παρουσιάζεται τελευταία περίπου ως... εθνική «ευεργεσία». Οι σχετικές τοποθετήσεις έγιναν χτες στο φόρουμ που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας από κοινού με την «ΕΞΠΡΕΣ», ενόψει της 12ης τουριστικής έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα» που ξεκινά σήμερα.

Μεταξύ άλλων, κρίθηκε αναγκαία η προώθηση «θεσμικών μεταρρυθμίσεων» για τον «υγιή ανταγωνισμό», η ενίσχυση των ιδιωτικών ελληνικών αεροπορικών εταιρειών και φυσικά η αναβάθμιση των υποδομών με επιβάρυνση του δημοσίου.

Οι απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου ενισχύονται και από τη συνολική τουριστική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ και χτες, για άλλη μια φορά, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, μιλώντας σε δείπνο των διοργανωτών του «Τουριστικού Πανοράματος», επισήμανε ότι «η οικονομία των διακοπών, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου μπορεί και θα οδηγήσει την Ελλάδα όλο και πιο ψηλά στην Ενωμένη Ευρώπη στους δείκτες προόδου και ευημερίας».

Ανάλογες επισημάνσεις έκανε η υπουργός και στην Καλαμάτα, όπου παρουσίασε την «Τουριστική Χάρτα - Πελοπόννησος» (μια σύνοψη της συνολικής κυβερνητικής τουριστικής πολιτικής που επιμερίζεται και περιφερειακά). Στο πλαίσιο της επίσκεψής της συναντήθηκε και με τον επιχειρηματία Β. Κωνσταντακόπουλο, που πρόσφατα η κυβέρνηση φρόντισε, με μια σκανδαλώδη και χαριστική τροπολογία, να διευκολύνει την προώθηση της υπερεπένδυσής του στη Μεσσηνία. Από την Καλαμάτα, η υπουργός ανακοίνωσε και την ίδρυση στην πόλη Σχολής Επαγγελματικής Τουριστικής Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ