ΡΑΟΥΑΛΠΙΝΤΙ.--
Ο λεγόμενος «πρόεδρος» του Πακιστάν, ο πραξικοπηματίας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, αυτοχαρακτηρίστηκε «παράγων ειρήνης και αρμονίας» στη ΝΑ Ασία χτες, ενώ πρόβαλλε γι' άλλη μια φορά ελπίδες ότι η χώρα θα μετατραπεί σε «εμπορικό σταυροδρόμι» και «οδό διαμετακομιδής ενέργειας». Πρόσθεσε ότι η χώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει «κάθε έξωθεν απειλή», ενώ, όσον αφορά το κλιμακούμενο πρόβλημα του εξτρεμισμού εσωτερικά, είπε ότι «ακολουθούμε συνετή πορεία... για να αντιμετωπίσουμε την παρασυρμένη νεολαία» (!), ενώ σημείωσε ότι το θέμα της αντιμετώπισης των «Ταλιμπάν» επαφίεται «στην Αφγανική κυβέρνηση».
Στο μεταξύ, ο ναύαρχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Μάικλ Μιούλεν βεβαίωσε τον Πακιστανό υπουργό Αμυνας, Ράο Σικάνταρ Χαγιάτ, ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να στηρίζει το Πακιστάν, ειδικά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Το πραγματικό αντικείμενο της συνάντησης, πέρα από αυτές τις απελπιστικές γενικότητες, δεν έγινε γνωστό.
Κατά τα λοιπά, Ινδία και Πακιστάν έδειχναν χτες να στέλνουν την ειρηνευτική διαδικασία καλλιά της: «Το Πακιστάν εξακολουθεί να στηρίζει τρομοκράτες», δήλωσε χτες ο υπουργός Αμυνας της Ινδίας Α. Κ. Αντονι. «Η Ινδία δεν είναι ειλικρινής όταν δηλώνει ότι θέλει να λύσει το θέμα του Κασμίρ», απάντησε ο επικεφαλής της λεγόμενης Διάσκεψης Ολων των Κομμάτων για την Ελευθερία (του διαφιλονικούμενου κρατιδίου) Μιρουάιζ Ουμάρ Φαρούκ. Στο ίδιο το Κασμίρ σημειώθηκαν χτες πολύνεκρα επεισόδια.