Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα προβλήματα δε λύνονται με ... ευχές

Στο πρόβλημα των αδιάθετων αμνοεριφίων - για το οποίο από τη Νομαρχία εισέπραξαν ευχές - οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα κατασχετήρια των τραπεζών, τους εκβιασμούς της ΔΕΗ κλπ.

Ευχές για τη λύση του προβλήματος των αδιάθετων αμνοεριφίων, που υπολογίζονται στο 30% της παραγωγής, έκανε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης στη διάρκεια σύσκεψης κτηνοτρόφων του νομού. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε πρόταση από πλευράς Νομαρχίας να αγοράσουν τα αδιάθετα αμνοερίφια δημόσιοι φορείς, όπως ο στρατός, τα νοσοκομεία και οι φοιτητικές εστίες.

«Με ευχές δε λύνονται τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τα οποία δημιούργησαν οι πολιτικές της ΕΕ που υλοποιούνται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κεντρική εξουσία είναι αυτή που δεν παίρνει την πρωτοβουλία για τη στήριξη του εισοδήματός τους με την καθιέρωση τιμής ασφαλείας», τόνισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Μιχάλης Σπυριδάκης, που συμμετείχε στη σύσκεψη.

Στο μεταξύ, οι κτηνοτρόφοι του Νομού Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι γιατί μετά την αποστολή κατασχετηρίων από τις τράπεζες σε παραγωγούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν έγκαιρα τα δάνειά τους, η ΔΕΗ άρχισε τις τελευταίες μέρες να «κόβει» το ρεύμα σε αντλιοστάσια στις κτηνοτροφικές μονάδες στα χωριά του Λαγκαδά. Ετσι η Επιχείρηση δημιουργεί νέα σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους που καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας. Ακόμη, καταγγέλλουν οι παραγωγοί ότι ένα 30% από αυτούς δεν έχουν λάβει ενισχύσεις, με αποτέλεσμα οι μονάδες τους να οδηγούνται σε αφανισμό.

Οπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Λαγκαδά, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, για να αντιμετωπίσουν τους εμποροβιομήχανους, μοναδική λύση είναι η δημιουργία παραγωγικού συνεταιρισμού και άρχισαν συντονισμένα να εργάζονται για το σκοπό αυτό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ