Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις στις Ράχες Ικαρίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δίνει το πολιτιστικό του «παρών» ο Σύλλογος Ραχιωτών Ικαρίας «Οι Ράχες» με τις τριήμερες εκδηλώσεις του στις Ράχες. Φέτος, συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Ραχών.

Οι εκδηλώσεις ανοίγουν αύριο, στις 8 μμ, με «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα «Παγκοσμιοποίηση και δημοκρατία». Θα μιλήσουν οι Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Μάκης Καβουριάρης, καθηγητής πανεπιστημίου στο Παρίσι, Γιάννης Σαμαράς, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης.

Στις 19/8, στις 11.30 πμ, θα πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο στο μοναστήρι του Μουντέ, όπου βρίσκονται οι τάφοι των πολιτικών εξορίστων της περιόδου του εμφυλίου. Το μνημόσυνο θα πλαισιωθεί από παράσταση της θεατρικής ομάδας του Λεωνίδα Βαρδαρού πάνω σε ποίηση και κείμενα της εξορίας.

Στις 20/8, στις 8.30 μμ, θα δοθεί μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο γήπεδο Ραχών με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Βασίλη Λέκκα και της Σωτηρίας Λεονάρδου.

Φέτος οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με τη θεατρική παράσταση «Στο Δίχτυ» πάνω σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, σήμερα, στις 8.30 μμ στις Ράχες. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Φραγκή και παίρνουν μέρος η Κατίνα Σηφακάκη και η Μαρία Μούχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ