Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα η δίκη των 49 φοιτητών

Για δεύτερη φορά δημιουργήθηκε χτες συνωστισμός και ταλαιπωρήθηκαν (κατηγορούμενοι φοιτητές, μάρτυρες, δικηγόροι κλπ) που πήγαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για την υπόθεση των 49 συλληφθέντων φοιτητών από το συλλαλητήριο της 8ης Μάρτη. Η δίκη χτες διακόπηκε, επειδή δεν υπήρχε κατάλληλο ακροατήριο (αίθουσα) και θα συνεχιστεί σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εφετείου Αθήνας.

Εξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν φοιτητές και συγγενείς των κατηγορουμένων, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους 49 κατηγορούμενους. Επίσης συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έκαναν χτες φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη, από το Πολυτεχνείο έως τα Δικαστήρια.

Θυμίζουμε ότι οι φοιτητές κατηγορούνται για σύσταση και συμμορία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Από τους συνηγόρους τους έγινε γνωστό ότι σήμερα θα καταθέσουν στο δικαστήριο γνωμοδότηση επτά καθηγητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Ι. Μανωλεδάκη, όπου θα χαρακτηρίζεται το κατηγορητήριο νομικά αστήρικτο, αβάσιμο και αόριστο και πως η λογική των «ομαδικών κατηγορητηρίων» είναι ασυμβίβαστη με την ποινική δικονομία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ