Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ψεύτικα λόγια προς άγραν ψήφων

Το προσωπείο του φιλοαγρότη φόρεσε ο Γ. Παπανδρέου κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, σε μια προσπάθεια ν' αποκαταστήσει ξανά σχέσεις το κόμμα του με τους αγρότες, ώστε να ξανακλέψει την ψήφο τους. Στην ομιλία του στην Καρδίτσα και στις επαφές που είχε με αγρότες στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ποτίσει με «το νερό της λησμονιάς» τον αγροτικό κόσμο, για να ξεχάσουν «τα έργα και τις ημέρες» των κυβερνήσεων του κόμματός του και ν' αποδεχτούν τη σημερινή δήθεν «αντιπολιτευτική» πολιτική του, η οποία στρέφεται, πάλι, εναντίον τους.

Βεβαίως, ο Γ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι ο ίδιος και το κόμμα του τάσσονται, αναφανδόν, υπέρ της πολιτικής μαζικού ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων. Είπε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει μια «νέα πολιτική αγροτικής γης, που θα την οδηγεί σε εκείνους που την καλλιεργούν». «Δεσμευόμαστε - τόνισε - ότι θα υποστηρίξουμε ισχυρούς επαγγελματίες αγρότες»! Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε προς τους μικρομεσαίους αγρότες: Ψηφίστε μας για να σας πάρουμε τα χωράφια και να τα δώσουμε στους μεγαλοαγρότες και τους επενδυτές γης!!!

Πρόκειται για κυνική ομολογία προθέσεων, που, ίσως, για πρώτη φορά γίνεται δημοσίως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τ' άλλα, ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ότι «έχει σχέδιο για πλήρη εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα στους άγριους καιρούς της παγκόσμιας αγοράς». Δεν είπε, όμως, ότι αυτό το σχέδιο στηρίζεται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία και το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί.

Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να μοιράσει τα «δικαιώματα», που συγκεντρώνονται στο εθνικό απόθεμα κι αποτελούν περιουσία των αγροτών, «με ρουσφετολογικά κριτήρια και χωρίς διαφάνεια». Δεν είπε, όμως, ότι ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε την αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία προωθεί την αρπαγή της περιουσίας από τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε ακόμα και τον Αντύπα για να δείξει ότι το κόμμα του έχει «ρίζες» στην αγροτιά. Και καταφεύγοντας στις γνωστές φτηνές μεγαλοστομίες, που χαρακτηρίζουν τους κάθε λογής πολιτικάντηδες, δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να παλέψει, ασυμβίβαστα, για μια νέα πορεία της αγροτιάς, καλώντας τους αγρότες να τον εμπιστευτούν.

Αντιγράφοντας, δε, την προεκλογική τακτική του Κ. Καραμανλή, δεσμεύτηκε ότι θα δίνει ο ίδιος, προσωπικά, τις μάχες για τους αγρότες στην ΕΕ και στον ΠΟΕ. Αλλά, πώς να γίνει πιστευτός όταν ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησε και ψήφισε τις συμφωνίες στο πλαίσιο του ΠΟΕ για την κατάργηση των δασμών και την πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, που έδωσαν καίριο πλήγμα στην αγροτική παραγωγή και στο εισόδημα των Ελλήνων αγροτών;

Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο θλιβερός απολογισμός των τριών χρόνων διακυβέρνησης είναι φτώχεια, ακρίβεια, μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, εγκατάλειψη του ΕΣΥ, υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, φτηνές ιδιωτικοποιήσεις και πανάκριβες εξαγορές, σκάνδαλα και συγκαλύψεις, "γαλάζια παιδιά" και "κουμπάροι", σκοτεινά παιχνίδια με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, αυταρχισμός και κομματοκρατία».

Σωστές οι διαπιστώσεις, αλλά θα μπορούσαν ν' αποτελούν και την περιγραφή των πεπραγμένων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ και σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται στον ίδιο «ντορό» και τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στην Υγεία και στην Παιδεία και, γενικότερα, υπέρ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι «εγγυάται ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, ένα σύγχρονο κι αποτελεσματικό κράτος, μια κοινωνία δίκαιη, μια Ελλάδα δυνατή». Μεγάλα λόγια, ψεύτικα και νεφελώδη, με στόχο την παραπλάνηση, προς «άγραν ψήφων»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ