Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κόκκινη κάρτα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή προς τον υπουργό Πολιτισμού για το μαρασμό των αθλητικών σωματείων της χώρας εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών

Την «κόκκινη κάρτα» που έχουν δείξει προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα προς τα υπόλοιπα σωματεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, καταγγέλλει προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Στην Ερώτηση του βουλευτή αποκαλύπτεται η τραγική κατάσταση των αθλητικών σωματείων στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και της αντιπολίτευσης προσφέρει γην και ύδωρ στις ΠΑΕ και στους μεγαλοϊδιοκτήτες τους.

«Είναι γνωστό και από όλους παραδεκτό ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες νέους. Δυστυχώς όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν δείξει "κόκκινη κάρτα" στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν τον στήριξαν και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

Η κατάσταση έφθασε πλέον στο απροχώρητο για 4.500 περίπου σωματεία με πάνω από 400.000 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και εκατοντάδες χιλιάδες διοικητικά και απλά μέλη και φιλάθλους σε όλη τη χώρα μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου 3479/06 (ΦΕΚ 1524/19-7-06) με το οποίο καθιερώθηκε η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, με την ισχύ του παραπάνω νόμου διεκόπη τελείως η ετήσια οικονομική επιχορήγηση, της οποίας το 60% περίπου πήγαινε στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ), οι οποίες ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα, σήμερα οι ΕΠΣ όλης της χώρας και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικά να βρίσκονται σε οικονομικό μαρασμό και τα μέλη τους σε απόγνωση και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που ταλανίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να προχωρήσει στην επανέγκριση της επιχορήγησης προς τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ