Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Στα μέτρα της καπιταλιστικής κερδοφορίας

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική έκθεση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εγκρίθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκθεση με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ και των κρατών - μελών για την απασχόληση. Πρόκειται για διαδικασία στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας, που στόχο έχει να επιταχύνει την εφαρμογή της, σύμφωνα με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων του κεφαλαίου τον περασμένο Μάρτη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σε παρέμβασή του επισήμανε ότι «οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την απασχόληση, που συνδιαμόρφωσαν και συναποφάσισαν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας, συνδέουν αναπόσπαστα την πολιτική απασχόλησης με τον κεντρικό στόχο της μεγιστοποίησης των κερδών της πλουτοκρατίας, που έχει σαν αναγκαία προϋπόθεση την τεράστια ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι «το μέλλον που προετοιμάζει η ΕΕ για τους εργαζόμενους, με βάση τους άξονες της πολιτικής της, είναι αυτό του "απασχολήσιμου", που από την προσχολική ακόμη ηλικία θα αποκτά αποσπασματικές, ευκαιριακές δεξιότητες και κατάρτιση, θα περιπλανιέται σε διάφορες μορφές ημιαπασχόλησης, με μισά ή καθόλου εργασιακά κοινωνικά, ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κινούμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας του και της ΕΕ σε αναζήτηση δουλιάς, διαρκώς επανακαταρτιζόμενος για τις ανάγκες του κεφαλαίου με γνώσεις μιας χρήσης, δουλεύοντας μέχρι τα βαθιά γεράματα ή το θάνατο, παράγοντας απίστευτο πλούτο που θα τον καρπώνεται και ιδιοποιείται η πλουτοκρατία».

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι «μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους απέναντι στο εφιαλτικό αυτό μέλλον είναι η αντίσταση και η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής, βαθιά αντιδραστικής πολιτικής, μέσα από τη συσπείρωση και την πάλη τους από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, η δημιουργία της μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει την εξουσία, ώστε επιτέλους οι άνθρωποι της δουλιάς να απολαμβάνουν τον πλούτο που δημιουργούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ