Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Σηκώστε ανάστημα στην πολιτική ομηρία

Στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο
Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, απευθυνόμενος στους συμβασιούχους που πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόβλημα των συμβασιούχων, συνέχισε, έχει πολιτικό χαρακτήρα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διατηρούν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας, γιατί οι συμβασιούχοι αποτελούν πιο φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, είναι πιο ευάλωτοι στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, κατέληξε, οι συμβασιούχοι πρέπει να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, να απαιτήσουν τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η συγκέντρωση στον Αρειο Πάγο έγινε με αφορμή την εκδίκαση άλλης μιας υπόθεσης συμβασιούχων από την Ολομέλειά του. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει ωστόσο ο προσανατολισμός του αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με δεδομένο ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να περιορίσουν τις διεκδικήσεις σε ατέρμονες νομικίστικες διαδικασίες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα πραγματικά πολιτικά αίτια και τους υπεύθυνους των προβλημάτων τους.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, έντονη ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδισαν τους συμβασιούχους να ακολουθήσουν την αρχικά προγραμματισμένη πορεία τους, μέσω Β. Σοφίας, προς το υπουργείο Εσωτερικών. Τοποθέτησαν «κλούβες» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος του γηπέδου - με εντολή προφανώς να «προστατέψουν» την αμερικάνικη πρεσβεία - ενώ στη διασταύρωση Πατησίων και Χαλκοκονδύλη επιτέθηκαν με χημικά στους διαδηλωτές και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών, βάζοντας πάλι «κλούβες» λίγα μέτρα πιο κάτω από την είσοδο της Βουλής.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ που χτύπησε τη συγκέντρωση των συμβασιούχων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καλεί τους συμβασιούχους να διεκδικήσουν τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΝΔ και να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, που τους θέλουν ομήρους, χωρίς δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ