Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σφαγή στελεχών κόμματος της αντιπολίτευσης

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Αγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν χτες μαζικά πυρά εναντίον ενός οχήματος που μετέφερε στελέχη του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) σκοτώνοντας έξι μέλη του κόμματος και τραυματίζοντας άλλα δύο. Εκπρόσωπος του κόμματος - ηγέτης του οποίου είναι η αυτοεξόριστη στο Λονδίνο, και ως πρότινος τουλάχιστον καταζητούμενη για υποθέσεις διαφθοράς, Μπεναζίρ Μπούτο - είπε ότι επρόκειτο για απόπειρα «κατατρομοκράτησης» των στελεχών του ΡΡΡ και επισήμανε ότι πρόκειται για μια ενέργεια υπέρ του «πρωθυπουργού» Σαουκάτ Αζίζ, καθώς η επίθεση σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου ο Αζίζ θα θέσει υποψηφιότητα στις αρχές του 2008.

Ο πραξικοπηματίας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ στο μεταξύ ήταν πολύ απασχολημένος - εγκαινίασε την Παρασκευή ένα νέο τμήμα του οδικού δικτύου και του αεροδρομίου στο Καράτσι.

Κατά τα λοιπά, ΕΕ και Πακιστάν ανακοίνωσαν χτες ότι θα εντείνουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα «αντιτρομοκρατίας».

Τέλος, χτες, οι αρχές του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν δέκα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στη βορειοδυτική πόλη Τανκ. Στην ίδια περιοχή είχαν βρει το θάνατο το προηγούμενο Σάββατο δύο Πακιστανοί στρατιώτες από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ