Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακριβαίνουν 5 δρχ. τα καύσιμα

Στην ανιούσα βρίσκονται αυτή τη βδομάδα οι τιμές των υγρών καυσίμων, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου «φλερτάρει» αυτές τις μέρες με τα 30 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και η ισοτιμία του δολαρίου απέναντι στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν αυξήσεις στις τιμές των βενζινών - σούπερ και αμόλυβδης - που θα κινούνται γύρω στις 5,5 δρχ. το λίτρο, ενώ πάνω από μία δραχμή θα είναι η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις που αφορούν στο χώρο της διακίνησης υγρών καυσίμων, τις οποίες βάφτισε μέτρα για την εξυγίανση του κυκλώματος διακίνησης. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά πυροτεχνήματα προς αποπροσανατολισμό των καταναλωτών, που σε κάθε περίπτωση παραμένουν έρμαια της κερδοσκοπίας που οργιάζει στο χώρο. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι από 1η Σεπτέμβρη θα εκδίδονται κάθε μέρα «ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης» των υγρών καυσίμων, ενώ ...στο εξής θα παραπέμπονται στην επιτροπή ανταγωνισμού οι περιπτώσεις εναρμονισμένων πρακτικών, όταν και όπου εντοπίζονται!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ