Απαιτούν βελτίωση της ζωής τους
«Στις εκλογές που έρχονται θα σας ανταμείψουμε όπως σας αξίζει, με "μαύρο"»! Αυτό διαμηνύει στην κυβέρνηση με υπόμνημά της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αγανάκτησή της ενάντια στην πιο αντιλαϊκή και αντισυνταξιουχική πολιτική που ακολουθείται.
Ενόψει του προϋπολογισμού για το 2000, που η συζήτησή του αρχίζει σήμερα στη Βουλή, η Ενωση με το υπόμνημά της ζητά: «Την αποφασιστική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους συνταξιούχους. Οχι άλλη μείωση της σύνταξης. Αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στον τιμάριθμό της αγοράς, αυτό σημαίνει όχι λιγότερο από 10%. Την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και το 80% του κάθε φορά εν ενεργεία μισθού. Μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση όχι μικρότερη των 150.000 δραχμών ως μια ελάχιστη ανακούφιση των δεινών που μας μαστίζουν. Τη μείωση της συμμετοχής μας στα φάρμακα από 25% σε 10%».
«Οι συνταξιούχοι του Πειραιά - καταλήγει η Ενωση -προειδοποιούν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλη υποβάθμιση της ζωής τους, αν θέλει η κυβέρνηση να μπει στην ΟΝΕ, να απευθυνθεί στους έχοντες, δηλαδή στην πλουτοκρατία και όχι στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους. Οχι άλλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Οχι στον προϋπολογισμό λιτότητας».