Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Δηλώσεις μετανοίας!

Καλά, ο υφυπουργός Υγείας δεν ντράπηκε να παίζει μπάλα στο καινούριο σαλόνι, εσύ, όμως, αγόρι μου; Παίζουνε μπάλα μέσα στο σπίτι; Μια απρόσεχτη ντρίπλα, μια στραβοκλοτσιά, τέτοιος άσχετος, τέτοιος ανεύθυνος, τέτοιος φιγουρατζής, που είναι ο υφυπουργός, και πάει το κινέζικο βάζο! Και να 'τανε μόνον αυτό, ποιος το κουβεντιάζει; Το κινέζικο, όμως, πέφτοντας, θα παρασύρει μαζί του το αλαβάστρινο σερβίτσιο του τσαγιού! Και εκείνο με τη σειρά του το κρυστάλλινο ανθοδοχείο Βοημίας, το οποίο πέφτοντας θα γρατσουνίσει το σκρίνιο γνήσιας καρυδιάς από τη Βουργουνδία. Και, για να μην το πολυκουβεντιάζουμε, όλη αυτή η πολυτέλεια θα πέσει πάνω στο ανδαλουσιάνικο σιέλ μάρμαρο και θα το κάνει σκατά, αφού, όπως ξέρεις, δεν πρόλαβε το υπουργείο Υγείας να στρώσει τα χαλιά!

Δεν πρόλαβε είπαμε, δεν είπαμε ότι δε θα τα στρώσει, μην ανησυχείς! Εχουν αποφασίσει να σε κάνουν «υπόδειγμα» και θα το κάνουν! Είναι αδίστακτοι, σε βεβαιώνω! Η παραγγελία έχει, ήδη, δοθεί, αγόρι μου! Πες το αυτό και στον σακάτη πατέρα σου, στην απουσιάζουσα μάνα σου, στα ευτυχισμένα αδέρφια σου. Μάλιστα, ακριβώς γιατί θέλουν να σε τιμήσουν και γιατί, κυρίως, είναι πονόψυχοι, τα χαλιά θα είναι από το μακρινό Ισπαχάν! Και για την παραλαβή δε θα πάει ο υφυπουργός, ο οποίος φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβικά την περίπτωσή σου, αλλά ο ίδιος ο υπουργός! Κάτι να κάνει και αυτός, γιατί φαίνεται να του έχουν κλέψει την μπουκιά από το στόμα! Ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος, λοιπόν! Τέτοιο επίπεδο αποστολής! Θα μπορούσε, ίσως, να πήγαινε και η Ντόρα, αλλά αυτή είναι απασχολημένη με τη χερσαία σύνδεση της χώρας μας με την Ευρώπη! Ο κύριος Αβραμόπουλος, λοιπόν, ο οποίος θα φτάσει στο Ισπαχάν, μαζί βέβαια με τις τηλεοράσεις, στις οποίες μπροστά θα μετρήσει τους κόμπους, θα εξετάσει τους χρωματισμούς και τους σχηματισμούς και θα επιβλέψει στη φόρτωση. Τα χαλιά που θα σου προσφέρουν, θα είναι σημείο αναφοράς!

Οχι, δεν ξέρω αν προβλέπεται κάποιος να σου κάνει αέρα! Αλλωστε, τι να σου κάνει η βεντάλια. Το σπίτι σου θα είναι πνιγμένο στο αιρκοντίσιον! Και στον αυτοματισμό! Θα πατάς ένα κουμπί και θα τρέχει γάλα. Θα πατάς ένα δεύτερο και θα στάζει μέλι. Ενα τρίτο, κακάο, και ούτω καθεξής! Το ελληνικό κράτος πρόνοιας ήταν να μην αποφασίσει να σε πάρει υπό την προστασία του. Σε βεβαιώνω, θα σε πνίξει στην αγκαλιά του. Αυτές οι δηλώσεις μετανοίας που έκανες είναι μόνον η αρχή! Στο μέλλον, θα σου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, σφυγμούς, ρυθμούς ανάσας! Θα σε ντύσουν μετανιωμένο (ξέρεις: κοντοκουρεμένο, σκυφτό κεφάλι, χαζή έκφραση) και θα σε περιφέρουν από εκδήλωση σε εκδήλωση. Θα σιχαθείς τον εαυτό σου, αλήθεια σου λέω!

Θα μου πεις, τι να 'κανες; Η κατάστασή σου προέβλεπε ή μολότοφ ή βουτιά στη θάλασσα! Ομως, εδώ σε θέλω μπόμπιρα! Το σωστό θα ήταν να βγάλεις μόνος σου την κουκούλα, και όχι να σου τη βγάλει με δόλο αυτός ο άθλιος υφυπουργός. Και χωρίς κουκούλα, με ανοιχτό στο μέλλον το όμορφο νιάτο σου, να σηκώσεις τα μάτια σου πάνω τους και να τους κάψεις φωνάζοντας: «Δε σας γουστάρω! Ούτε ψεύτες υφυπουργούς, ούτε χριστιανόπληκτα "χαμόγελα του παιδιού", ούτε φιλεύσπλαχνες κουφάλες»! Στη συνέχεια, να έπιανες αλυσίδα τον 14χρονο, που τον βρήκαν να κοιμάται στο καμένο κοντέινερ και μετά τον άλλον που κοιμάται κάτω από τη γέφυρα στα Σεπόλια, και τον άλλον που κουρνιάζει στην πιλοτή στα Πετράλωνα και πάει λέγοντας! Και όλοι μαζί οι καταφρονημένοι πιτσιρικάδες να σχηματίσετε μια ουρά, μια όμορφη ουρά από παιδιά αδικημένα, και να πάρετε σβάρνα όλους τους ψεύτες υφυπουργούς και τους φιλεύσπλαχνους απατεώνες!

Σας βεβαιώνω, κύριοι υποκριτές, κύριοι ψεύτες και κύριοι κλέφτες, που με τους φόρους του ελληνικού λαού παρουσιάζεστε σαν ευεργέτες, ότι αυτή η πορεία θα συμβεί. Είναι τόσα πολλά τα αδικημένα παιδιά - και καθημερινά γίνονται περισσότερα - που καμιά ανύπαρκτη κρατική πρόνοια δε φτάνει για να τα κρύψει. Πώς γίνεται με τους αρουραίους, που κάποια στιγμή, όταν τελειώσει η τροφή στους υπονόμους, τρελοί από την πείνα και τον εξευτελισμό, βγαίνουν στην επιφάνεια και αρχίζουν να δαγκώνουν, έτσι ακριβώς θα γίνει και με τα πεινασμένα παιδιά. Κάποια στιγμή θα βγούνε από τις τρώγλες τους και θα πέσουν πάνω σας. Και εκεί θα δείτε ποδόσφαιρο! Θα πάει η κλοτσιά σύννεφο!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ