Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αραβικούς λαούς

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους λαούς των αραβικών χωρών και στήριξης του αγώνα τους εξέδωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ «επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη του στους εργάτες και τους λαούς των αραβικών χωρών, υποστηρίζοντας τη νόμιμη πάλη τους ενάντια στην επικυριαρχία, στους πολέμους, στις κατοχές, στις απειλές και τις οικονομικές και πολιτικές πιέσεις».

Επίσης, καταδικάζει απερίφραστα την ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο, διεκδικώντας τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου που θα τιμωρήσει τους ισραηλινούς κυβερνώντες για τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν ενάντια στον άμαχο λιβανικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι «η ευθύνη για τις ζημιές και τις απώλειες βαραίνει το Ισραήλ ως αποτέλεσμα της επιθετικότητάς του και οφείλει να πληρώσει το κόστος τους».

Απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση και να την αναγκάσει να δεσμευτεί στην εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την καθολική απόσυρση των δυνάμεών της από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη στην Παλαιστίνη, στα Συριακά Υψίπεδα του Γκολάν και από τα Λιβανικά Αγροκτήματα της Σαμπάα και να ιδρύσει το Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Επίσης, καταδικάζει τον πόλεμο και την κατοχή στο Ιράκ από αμερικανο - βρετανικές δυνάμεις, απαιτώντας απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων, με παράλληλη παύση της βίας, των καταστροφών, των δολοφονιών και της τρομοκρατίας, στα οποία υποβάλλεται ο ιρακινός λαός και απειλούν την ενότητα του Ιράκ.

Τέλος, το προεδρείο της ΠΣΟ επαναβεβαιώνει «την αλληλεγγύη του στους λαούς της Συρίας, του Ιράν και του Σουδάν και στην πάλη τους ενάντια στις πιέσεις, στους αποκλεισμούς, στις απειλές και στην αντίστασή τους στις εντολές της αμερικανικής διοίκησης, αναφορικά με τις εσωτερικές τους υποθέσεις και στο αμερικανικό σχέδιο ενός χάους πάνω στο οποίο θα χτίσουν τη νέα Μέση Ανατολή, στην υπηρεσία της Αμερικανικής Κυριαρχίας και των Ισραηλινών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ