Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση

Το 1984 με τον οικιστικό νόμο 1337/83 που ψήφισε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την επέκταση του σχεδίου πόλης στο Δήμο Καλαμάτας, δεσμεύτηκαν και ορισμένα κτήματα των αγροτών στη ΔΕΠ για δημοτικές επιχειρήσεις, χωρίς να ρωτηθούμε εάν μας συμφέρει να δώσουμε τα κτήματά μας με τον όρο το 50% της έκτασης δωρεάν γη και 20% εισφορά σε χρήμα. Το δικό μας κτήμα με 80 ελαιόδεντρα το είχαμε αγοράσει με δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα και εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Οταν διαμαρτυρηθήκαμε για τη δέσμευση του χωραφιού μας, δεχτήκαμε δριμύτατη επίθεση πως σαμποτάρουμε... την επέκταση του σχεδίου πόλης. Τελικά, όμως, ακυρώθηκε το έργο και αποδεσμεύτηκαν τα κτήματα από τη ΔΕΠ. Ομως, με τη χάραξη του εθνικού δρόμου Τσάκωνα -Τρίπολη - Καλαμάτα, έχουμε ξανά προβλήματα. Επειδή ξέρουμε πως λειτουργούν σε βάρος των φτωχών ανθρώπων. Ζητάμε ενημέρωση με την παρέμβαση του ΚΚΕ, για να αποζημιωθούν οι περιουσίες μας σύμφωνα με την πραγματική τους αξία.

Γνωρίζω πως οι κομμουνιστές αγωνίζονται για τα δίκια του φτωχού λαού και δε συμβιβάζονται και γι' αυτό είμαι πιστή στο ΚΚΕ. Για να μπορεί να αγωνίζεται και στη Βουλή για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από τον κομματικό χώρο που εκφράζονται.

Οι κομμουνιστές πιστεύουν ειλικρινά στα δικαιώματα του λαού και αγωνίζονται σταθερά για το σοσιαλισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Για να λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων και ενάντια στην ανεργία, στους δυσβάσταχτους φόρους. Και θέλω να πω σε όλους τους εργαζόμενους πως τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και είναι κοινά. Αλλά και από άποψη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης πρέπει να αγωνιζόμαστε και να συμμεριζόμαστε τους ανέργους, που δεν έχουν άλλους πόρους να ζήσουν. Κι ένας τρόπος είναι να στηρίζουμε το ΚΚΕ που αγωνίζεται και γι' αυτούς.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ

αγρότισσα, Καλαμάτα


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ