Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με τη φλόγα του δίκιου τους να πυρώνει το δρόμο του αγώνα

Με δυναμική περικύκλωση της Βουλής άρχισε χτες ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16

κι έβαλαν φωτιά στην εντολή για την κατάργηση του άρθρου 16
κι έβαλαν φωτιά στην εντολή για την κατάργηση του άρθρου 16
Σύνταγμα χτες βράδυ: Μπροστά από τη Βουλή ένα ένα τα γράμματα παίρνουν φωτιά: «Οχι στην κατάργηση του άρθρου 16». Φοιτητές και σπουδαστές ανάβουν τη φλόγα των αιτημάτων τους. Κόντρα στην εμπρηστική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. «Να σημάνει συναγερμός», καλούν από την «ντουντούκα». Η συμβολική περικύκλωση της Βουλής από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους έχει ξεκινήσει.

«Η μόρφωση δεν είναι - κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι - με αγώνες κατακτιέται», φωνάζουν φοιτητές και σπουδαστές. Απλώνουν ένα πανό 25 μέτρων, βάζοντας σε κλοιό το Κοινοβούλιο, εκεί που στις 10 του Γενάρη συζητιέται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και δηλώνουν: «Οχι στην κατάργηση του άρθρου 16. Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί. Δωρεάν Σπουδές. Πτυχία με αξία».

Φωτίζουν το Σύνταγμα ανάβοντας καπνογόνα. Τραβούν το βλέμμα του κόσμου, υψώνοντας στεντόρεια φωνή: «Το άρθρο 16 να μην καταργηθεί. Δωρεάν Σπουδές για κάθε φοιτητή». Στρώνουν ένα χαλί τρικάκια με τα αιτήματά τους στο δρόμο: «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταργούν το άρθρο 16. Ιδιωτικοποιούν την Παιδεία. Δε θα περάσει. Ολοι στους δρόμους. Παλεύουμε με μαθητές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς για πανεπιστήμια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Με πορεία έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος. Καλώντας με την «ντουντούκα» τούς εργαζόμενους, τους γονείς μαθητών και φοιτητών, να αγωνιστούν όλοι μαζί. «Για να μην περάσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης της Παιδείας που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσα και από την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο. Να μην περάσει η πολιτική που θέλει να καταργήσει και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες στη μόρφωση των παιδιών τους».

άπλωσαν τα πανό με τα αιτήματά τους
άπλωσαν τα πανό με τα αιτήματά τους
Μπροστά στη «ζαχαρούπολη» που έχουν στήσει οι εταιρείες και ο δήμος στο Σύνταγμα, τραγουδούν τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα. Ανανεώνουν το ραντεβού τους για σήμερα, αλλά και για τη νέα χρονιά, στις 10 του Γενάρη. Πάλι στους δρόμους. Μαζί με όλο το λαό. Για να ξεκινήσει η χρονιά καλά, χαλώντας τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ