Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Θέλουν Σύνταγμα και νόμους... στα μέτρα τους!

Στη λογική τού «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», η ηγεσία του ΣΕΒ αξιώνει σκληρότερη λιτότητα και επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, στο όνομα της διασφάλισης του μέλλοντας «όλων μας» και της δημιουργίας ενός «κράτους δικαίου!

Γρηγορότερους ρυθμούς υλοποίησης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αξιώνει ο ΣΕΒ, συμπληρώνοντας το ήδη σκληρό πλαίσιο που τη διακρίνει με επιπρόσθετες «προτάσεις» για τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Παρουσιάζοντας χτες τις θέσεις του ΣΕΒ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρόεδρός του, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ότι «η άτολμη διαχείριση της εξουσίας και η ανέξοδη ρητορεία στο πολιτικό σύστημα, δεν ανταποκρίνονται στις πιεστικές απαιτήσεις των καιρών. Ολες οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αναβάλλονται για "μετά". Ετσι όμως, με βήμα σημειωτόν, υποθηκεύουμε το κοινό μας μέλλον».

Ο ΣΕΒ διαπιστώνει «ανησυχητικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που αποτυπώνεται στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και στο δημόσιο χρέος» και δηλώνει μέσω του προέδρου του ότι «διαγράφεται, αν δεν αλλάξουμε ρότα, ένα σκληρό μέλλον για όλους». Ετσι, με τις προτάσεις του φροντίζει το «σκληρό μέλλον» να αφορά τουλάχιστον μόνο τους εργαζόμενους.

Στις προτάσεις «άμεσης δράσης», τις οποίες διατυπώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι - επειδή οι θετικές συνέπειες της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα... καθυστερήσουν - περιλαμβάνονται:

  • Ο έλεγχος του ΟΑΕΔ από τους «κοινωνικούς εταίρους» και η μετατροπή των «επιδομάτων παρηγοριάς» σε... «πραγματικές κοινωνικές υπηρεσίες».
  • Η «συνεπής εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων», σε συνδυασμό με την επανίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.
  • Η επανίδρυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Η «απλοποίηση» των διαδικασιών ως προς την επιχειρηματικότητα, ώστε να εφαρμόζονται βολικές ρυθμίσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου στους τομείς: ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, πτωχευτικό δίκαιο, απελευθέρωση αγορών, φορολογικές διαδικασίες, χωροταξικό σχέδιο, ηλεκτρονική διακυβέρνηση!!!

Ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο ΣΕΒ θεωρεί ότι πρέπει:

  • Να αναμορφωθεί συνολικά το άρθρο 16 που αφορά στη δημόσια εκπαίδευση για την «αναβάθμισή» της. Οι θέσεις του ΣΕΒ για τη μετατροπή της δημόσιας Παιδείας σε «φροντιστήριο επιχειρηματικότητας» δείχνουν και το χαρακτήρα των αλλαγών που επιθυμεί στο πλαίσιο της «συνολικής» αναθεώρησης του συγκεκριμένου άρθρου.
  • Να δημιουργηθεί «σύγχρονο κράτος δικαίου» με ενσωμάτωση στο Σύνταγμα (άρθρο 106) των αρχών «της ανοιχτής οικονομίας με ελεύθερο ανταγωνισμό»!
  • Να μην αποτελούν «αλληλοαναιρούμενους στόχους» η προώθηση της ανάπτυξης και η... προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί θέτουν σήμερα εμπόδια στη μεγαλύτερη κερδοφορία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ