Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μερική «αναδίπλωση» για την αστυνομική βία

Φραστική αποδοκιμασία για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή. Στο απυρόβλητο η δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών

Αναδιπλώθηκε κάτω από τη γενική κατακραυγή η κυβέρνηση και αποδοκίμασε φραστικά την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος του 24χρονου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, δίχως όμως την ίδια στιγμή να «αγγίξει» την προβοκατόρικη και παρακρατική δράση των κουκουλοφόρων της Αστυνομίας.

Αν και δε μετακινήθηκε ουσιαστικά από την αρχική προκλητική θέση της περί ακροτήτων και υπερβολών που όμως είναι «ερευνητέο ποιοι τις διέπραξαν», η κυβέρνηση αναγκάστηκε χτες να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω, αποδοκιμάζοντας «οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά, η οποία στρέφεται εναντίον οιουδήποτε ατόμου»(!), γενικώς και αορίστως. Στην επόμενη ερώτηση αν ο συγκεκριμένος ξυλοδαρμός ήταν βίαιη πράξη, ο Ευ. Αντώναρος απάντησε ξεδιάντροπα: «Εγώ δεν ήμουν βεβαίως παρών»!

Ο Ευ. Αντώναρος εξέφρασε και πάλι την εμπιστοσύνη του «στα όργανα της Πολιτείας» και τη βεβαιότητά του ότι «όπου υπάρχουν ευθύνες, οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν».

Την ίδια στιγμή όμως δε διέκρινε κανένα πρόβλημα στο γεγονός ότι η διοικητική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό του σπουδαστή διεξάγεται από την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, η οποία ως γνωστόν είχε ισχυριστεί σε ανακοίνωσή της ότι είχε προσκρούσει σε ζαρντινιέρα! «Να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», επιχείρησε να ξεφύγει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που όπως είπε «έχουν πλήρη ισχύ». Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι «από την ανάγνωση της εικόνας προκύπτουν ακρότητες και υπερβολές. Ερευνητέο ποιοι διαπράττουν τις ακρότητες»...

Παράλληλα, πήρε υπό την προστασία του ουσιαστικά τους κουκουλοφόρους της Αστυνομίας, αποφεύγοντας την παραμικρή αποδοκιμασία για τη δράση τους. Σε σχετικές ερωτήσεις του «Ρ» περιορίστηκε να παραπέμψει στα αποτελέσματα της έρευνας που θα γίνει, στην οποία όπως είπε θα ληφθούν υπόψη και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που κατήγγειλαν τη δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών υπό τις εντολές των παρόντων ενστόλων ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ