Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.- 3 μ.μ.) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, την Τρίτη 28 Νοέμβρη. Στάση εργασίας κήρυξε, για την ίδια μέρα και ώρα, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ για 24ωρη απεργία, με στόχο το ζήτημα του δικαιώματος στη δουλιά να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας στις 29 Νοέμβρη και στις 5 Δεκέμβρη, παράλληλα με τις κινητοποιήσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε Γενική Συνέλευση προχωρά την επόμενη Δευτέρα, 27 Νοέμβρη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΑ (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος). Θέματα, η Παιδεία, η ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις (π.χ. οδηγία Μπολκεστάιν).

«ΕΛΠΙΣ»: Πεντάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) και γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ελπίς», αντιδρώντας στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, στα προβλήματα που προκύπτουν με τις εφημερίες, αλλά και διεκδικώντας χρηματοδότηση του νοσοκομείου για τα έργα και τον εξοπλισμό που έχει ανάγκη, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ κ.ά.

«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Δίωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με μοναδικό αίτημα την πρόσληψη προσωπικού. Αμεσες απαντήσεις για τις εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση για το 6μηνο «κυνηγητό» του πρώην προέδρου του ΔΣ του Σωματείου, ο οποίος το Μάη του 2006 αρνήθηκε να δουλέψει ως ΥΕ αποθηκάριος στην Υποδιεύθυνση Οικονομικού, ενώ κατέχει θέση ΔΕ τεχνικού ειδικότητας Ηλεκτροτεχνιτών, κάτι που πέραν των άλλων σημαίνει υπηρεσιακό υποβιβασμό. Εκτοτε, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ξεκίνησε η τρομοκράτησή του απ' τη διοίκηση. Το σωματείο αποφάσισε καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με αίτημα τις μαζικές προσλήψεις οι τυφλοί της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή και της ΕΣΚ Τυφλών, πραγματοποίησαν χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι τυφλοί στην Κεντρική Μακεδονία υπολογίζονται στους 800.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ