Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια και μόνη η λύση

«

Το να έχει κέρδη η ΔΕΗ, να παίρνουν καλές αμοιβές οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές να πληρώνουν σε φτηνές τιμές, είναι πολυσύνθετο πρόβλημα. Αν κάποιοι έχουν βρει τη λύση, που εμείς δεν τη βρίσκουμε, θα ήμασταν ευγνώμονες να συμβάλουν». Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, σε πρόσφατη εκδήλωση εγκαινίων μιας νέας μονάδας της ΔΕΗ.

Κατανοούμε τον προβληματισμό του κ. υπουργού. Πόσο μάλλον, αν προσθέσουμε στα όσα είπε και τους διάφορους κεφαλαιοκράτες, που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του λαού, χρησιμοποιώντας τη ΔΕΗ και τον τομέα της ενέργειας γενικότερα (προμηθευτές, ιδιωτική παραγωγή και πώληση ηλεκτρικού ρεύματος, κλπ.). Μπορεί κάποιοι «πρασινορόζ» οπαδοί του «ευρωμονοδρόμου» να ισχυρίζονται ότι μπορείς να έχεις και την πίτα στο ταψί και τον σκύλο χορτάτο, αλλά το νόημα της λαϊκής αυτής παροιμίας δε χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση. Πολύ περισσότερο, αν τη μεταφέρεις στο πλαίσιο της πολιτικής «απελευθέρωσης της ενέργειας» και τις γενικότερες συνθήκες του σύγχρονου καπιταλισμού.

Μια και μόνη λύση εξασφαλίζει «να παίρνουν καλές αμοιβές οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές να πληρώνουν σε φτηνές τιμές». Να γίνει η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία, στο πλαίσιο μιας ριζικά διαφορετικής πορείας της χώρας, όπου ο λαός θα έχει την εξουσία και οι ανάγκες του θα αποτελούν το κίνητρο - στόχο της ανάπτυξης, στέλνοντας το επιχειρηματικό κέρδος και τους κεφαλαιοκράτες στα αζήτητα της ιστορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ