Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Με κλομπ και δακρυγόνα απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα

Από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των συμβασιούχων
Από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των συμβασιούχων
Στάση εργασίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες πλήθος συμβασιούχων στο Δημόσιο, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης. Ακολούθησε συγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου στην πλατεία Καραϊσκάκη και άλλη στην πλατεία Κλαυθμώνος από συμβασιούχους του υπόλοιπου Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συγκεντρώσεις ενώθηκαν και πορεύτηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το «παρών» στο πλάι των εργαζομένων έδωσαν ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και άλλοι εκλεγμένοι με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Οι ταξικές δυνάμεις, με τις ομιλίες των εκπροσώπων τους στις συγκεντρώσεις, τα πανό και τα συνθήματα στο μπλοκ τους, έκαναν ξεκάθαρο ότι το καθεστώς ομηρίας των εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν οι δήμαρχοί τους, μαζί με αυτούς του ΣΥΝ, αλλά και οι δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τους φορείς και τους υποστηρικτές της. Για τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των νόμων για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή πορεία
Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή πορεία
Στον αντίποδα, οι εκπρόσωποι του ενός Συντονιστικού που δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκαναν φανερό ότι δεν αποσκοπούν στη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους. Ούτε απαιτούν την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των ευέλικτων μορφών εργασίας. Ζητάνε μια μικρή βελτίωση του ΠΔ της ΝΔ και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου μόνο όσων έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

Βία και τρομοκρατία

Απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων, η κυβέρνηση απάντησε με βία και καταστολή. Μεγάλη δύναμη αστυνομικών είχε αποκλείσει τη Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Οι συμβασιούχοι αντέδρασαν και οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν με κλομπ και να ρίχνουν δακρυγόνα, δημιουργώντας κυριολεκτικά αποπνιχτική ατμόσφαιρα. Συνελήφθη ένας διαδηλωτής που τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα, με το πρόσχημα ότι ευθύνεται για τον τραυματισμό αστυνομικού.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα στην Ηγουμενίτσα, στα Γιάννενα, στην Αρτα και αλλού, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις εργοταξίων και δημαρχείων σε διάφορους δήμους της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ