Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Στις 11.00 στην Ομόνοια οι μαθητές, στις 11.30 στα Χαυτεία οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ

Διαρκής και επίμονος θα είναι ο αγώνας για την Παιδεία των σύγχρονων πραγματικών λαϊκών αναγκών, όσο η πολιτική της κυβέρνησης - με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - επιχειρεί με κάθε τρόπο την προσαρμογή στις επιθυμίες του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι μαθητές που δηλώνουν πως θα συνεχίσουν πολύμορφα τον αγώνα για την Παιδεία που τους αξίζει, οι δάσκαλοι που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, οι καθηγητές και εργαζόμενοι στο δημόσιο που συμμετέχουν με στάσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, όσο φουντώνει η αγανάκτηση για την επίθεση στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, αυξάνονται και τα κρούσματα αυταρχισμού και υπονόμευσης των αγώνων. Χτεσινό παράδειγμα η απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης που αμφισβητεί το δικαίωμα των σπουδαστών να αποφασίζουν τις μορφές του αγώνα τους και - στο πνεύμα του καλού μάνατζερ - απειλεί με κλείσιμο σε περίπτωση κατάληψης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ