Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική "εξομολόγηση"

Μια ξεχωριστή μελωδική βραδιά, αφιερωμένη στην πρόωρα χαμένη σκηνοθέτιδαΤώνια Μαρκετάκη,θα προσφέρουν η Ελένη Καραϊνδρου και η Νένα Βενετσάνου,στις 21 Σεπτέμβρη, στη Σύμη (προαύλιο του ιστορικού ναού Αϊ - Γιάννη).

Σε "πρώτο" πρόσωπο, η συνθέτις θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια της από τον κινηματογράφο και το θέατρο, παίζοντας η ίδια στο πιάνο τα πιο γνωστά θέματα, ενώ τραγούδια της θα ερμηνεύσει η Ν. Βενετσάνου.

"Θέλησα η βραδιά αυτή", αναφέρει η Ελ. Καραϊνδρου, "να έχει ένα χαρακτήρα προσωπικής εξομολόγησης, το χαρακτήρα μιας βραδιάς που θα παίξω για τους φίλους μου πιάνο κι έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που να δένονται σ' ένα ενιαίο σύνολο τα μουσικά θέματα με τα τραγούδια, δημιουργώντας μέσα από τη δραματουργική και τονική τους σύνδεση ένα ψηφιδωτό αδιόρατων εναλλαγών κι εσωτερικών εντάσεων. Η λυρική, μεστή και ευαίσθητη φωνή της Νένας Βενετσάνου, με την οποία με συνδέει παλιά φιλία, θα φωτίσει με την ερμηνεία της τα τραγούδια και θα γίνει συνένοχος αυτού του μουσικού ταξιδιού, που θα επιχειρήσουμε εκείνο το βράδυ στη Σύμη. Αυτό το ταξίδι θελήσαμε να το αφιερώσουμε στην Τώνια Μαρκετάκη, άλλωστε, το πρώτο τραγούδι θα 'ναι από την "Τιμή της αγάπης", τη θαυμάσια αυτή ταινία, για την οποία είχα γράψει τη μουσική το 1983".

Θα ακουστούν θέματα από τις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου και του Λ. Ξανθόπουλου, καθώς και τα τραγούδια: "Ταξίδι στα Κύθηρα", σε στίχους Ελ. Καραϊνδρου, "Η άρια της Ρόζας", σε στίχους Χρ. Χριστοφή, "Πανσέληνος ο έρωτας" σε στίχους Κ. Χ. Μύρη, "Το τραγούδι της λίμνης" σε στίχους Αρλέτας,"Μην μου μιλάς γι' αγάπη" σε στίχους Αντ. Αντύπα, "Οταν θωρώ" από τον Δαβίδ, σε ποίηση αγνώστου Χίου ποιητή του 18ου αιώνα, αλλά και τραγούδια από τον πρώτο δίσκο της Ελ. Καραϊνδρου "Η μεγάλη Αγρυπνία" (1975, σε ποίηση Κ. Χ. Μύρη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ