Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Νέες επιθέσεις κατά Σέρβων προκαλούν τις αντιδράσεις της Μόσχας

ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΜΟΣΧΑ. -

Αγνωστοι δράστες επιτέθηκαν χτες κατά αυτοκινητοπομπής Kοσσοβάρων Σέρβων προσφύγων που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους κοντά στο Γκνιλιάνε δίχως προστασία των στρατιωτών της "KFOR". Σύμφωνα με τους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες, ένας απ' τους πρόσφυγες έχασε τη ζωή του και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από "πυρά αγνώστων ενόπλων"... Το ίδιο 24ωρο, αναφέρθηκε η δολοφονία δύο γυναικών (μαυροβούνιας καταγωγής) στο σπίτι τους στο Πετς.

Την ώρα που ανακοινώνονταν τα νέα κρούσματα βίας στο Κοσσυφοπέδιο, στη Μόσχα, ο αντιστράτηγος Λεονίντ Ιβασόφ προειδοποίησε πως η Ρωσία ενδεχομένως να αναθεωρήσει τη συμμετοχή της στη δύναμη της "KFOR" κατηγορώντας ΝΑΤΟ και ΟΗΕ ότι επιχειρούν με διάφορους τρόπους να αποσπάσουν την επαρχία του Κοσσυφοπεδίου από τη σερβική επικράτεια.

"Ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία παραμένουν ανοιχτά και Αλβανοί που δε ζούσαν στην επαρχία μπαίνουν στην περιοχή δίχως κανέναν έλεγχο ή περιορισμό. Μάλιστα, αρκετοί απ' αυτούς τους Αλβανούς είναι κρίκοι στην αλυσίδα λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών", σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ο Ρώσος αντιστράτηγος, κατηγορώντας παράλληλα τις μεγάλες ξένες δυνάμεις ότι έχουν ευθύνες για τις εκατοντάδες περιπτώσεις Σέρβων που δολοφονήθηκαν, απήχθησαν ή έγιναν στόχος διαφόρων άλλων επιθέσεων από Κοσσοβάρους Αλβανούς και μέλη του "UCK"...

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο στρατηγός Ιβασόφ, η Μόσχα θα θέσει τις ενστάσεις της για το μετασχηματισμό του "UCK" σε "στρατό Κοσσυφοπεδίου" στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ" μετέδιδε πως 13 φυλακισμένοι Σέρβοι που έχουν εγκλειστεί στις φυλακές της Κοσόβσκα Μιτροβίτσα άρχισαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκισή τους καθώς γι' αυτήν "στάθηκαν αρκετές μόνον μερικές ανώνυμες καταγγελίες Κοσσοβάρων Αλβανών"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ