Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπουλη και άνανδρη επίθεση

Ομάδα φασιστοειδών επιχείρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου να εισβάλει στους χώρους του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", στην Πανεπιστημιούπολη

Τη στιγμή που μέλη, στελέχη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη της βοήθειας των σεισμόπληκτων, επέλεξε μία τραμπούκικη ομάδα φασιστοειδών που εμφανίζονται ως "αναρχικοί" για να επιτεθεί με ύπουλο και άνανδρο τρόπο προχτές το βράδυ στο χώρο του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Συγκεκριμένα, στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου περίπου 50 άτομα φορώντας κράνη και κουκούλες και οπλισμένοι με λοστάρια και βόμβες μολότοφ εμφανίστηκαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και προσπάθησαν να εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις του φεστιβάλ.

Πετώντας βόμβες μολότοφ και εκρηκτικά έκαψαν ολοσχερώς τρία αυτοκίνητα της περιφρούρησης και δημιούργησαν ζημιές σε άλλα δύο ΙΧ και ένα μηχανάκι. Η"καλοστημένη" τραμπούκικη επίθεση κράτησε λίγα λεπτά και τα φασιστοειδή αποσύρθηκαν από την πλευρά της Καισαριανής. Η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί συνέλαβε στα στενά της Καισαριανής τους Σιμόπουλο,Ζάχαρη καιΚαραντινό,οι οποίοι αναγνωρίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου από τα μέλη της περιφρούρησης της ΚΝΕ. Οι εγκαταστάσεις και κατασκευές του φεστιβάλ δεν υπέστησαν καμία ζημιά, ενώ για το γεγονός της επίθεσης έχει κινηθεί διαδικασία μηνύσεων.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Την ώρα που ο λαός της Αθήνας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από το πλήγμα του σεισμού και να μπει στους κανονικούς του ρυθμούς, παλεύοντας και δείχνοντας ότι η ζωή συνεχίζεται, οι γνωστές ομάδες φασιστοειδών και τραμπούκων έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το μοναδικό τους πρόβλημα είναι η οργανωμένη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η πάλη για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας.

Αργά χτες το βράδυ, ομάδα 50 περίπου αναρχοφασιστοειδών με το συνηθισμένο τους εξοπλισμό (κράνη, μολότοφ κτλ.) προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο των εγκαταστάσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην Πανεπιστημιούπολη(Ιλίσια). Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν καταστροφές, έκαψαν 3 ΙΧ αυτοκίνητα των συντρόφων που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά η περιφρούρηση τους απώθησε. Ανάμεσα στα φασιστοειδή ήταν και οι Σιμόπουλος, Ζάχαρης και Καραντινός, τους οποίους συνέλαβε η αστυνομία στην περιοχή της Καισαριανής.

Η Οργάνωσή μας έχει αποδείξει ότι ξέρει να απαντάει σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι διάφορες συμμορίες αναρχοφασιστοειδών και όσοι βρίσκονται από πίσω τους. Ο λαός και η νεολαία της Αθήνας στις 16, 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη με τη μαζική συμμετοχή τους στο 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα δώσουν την καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους ενέργειες".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ