Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Η σημαία του Φεστιβάλ ανεμίζει παντού

Οι κόκκινες φλόγες του αγώνα και της ελπίδας, οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", συνεχίζουν να φωτίζουν σε πόλεις και χωριά όλης της χώρας, οδεύοντας προς την κορύφωσή τους σε κάθε περιοχή. Μέσα από όλη αυτή τη δραστηριότητα, έρχονται στο προσκήνιο οι προβληματισμοί και οι αναζητήσεις της νεολαίας, συναντιούνται οι νέοι με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ και παράλληλα, έρχονται σε επαφή με την ποιοτική πρόταση της ΚΝΕ για τον πολιτισμό και τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία, στήνονται πραγματικές γιορτές, γεμάτες ζωντάνια και κέφι.

Κεντρικές διήμερες εκδηλώσεις

Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώνεται το 25ο Φεστιβάλ, σε μια σειρά περιοχές της χώρας μετά από δεκάδες επιτυχημένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4/9,πραγματοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κόρινθο,στην πλατεία Φλοίσβου, όπου την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τη δεύτερη ο Γιάννης Νάκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις για την Παιδεία, "Τα Βαλκάνια και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ", καθώς και θεατρικά, χορευτικά σχήματα και συναυλίες.

Ακόμα, το Σαββατοκύριακο 4 - 5/9 ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ στις παρακάτω πόλεις:

  • Στην Κέρκυρα,όπου την Κυριακή θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο Βόλο,με κεντρικούς ομιλητές το Σάββατο τον Γιώργο Χαρίτο,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Καλαμάτα,με ομιλητή το Σάββατο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στην Αρτα,όπου θα μιλήσει το Σάββατο ο Μπάμπης Αγγουράκης,βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή ο Θέμης Γκιώνης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Στα Χανιά,με ομιλητές το Σάββατο τον Νίκο Σερετάκη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή τον Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο υπόλοιπες εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι εξής:

  • Σήμερα Τρίτη 31/8:

Στο Κιλκίς,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ, κι ακόμα στη Σιάτιστα Κοζάνης και στη Χώρα Μεσσηνίας.

  • Την Τετάρτη 1/9:

Στη Δεσκάτη Γρεβενών,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ και στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

  • Την Πέμπτη 2/9:

Στα Γρεβενά,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ και στην Ελευσίνα,στην παραλία, δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο.

  • Την Παρασκευή 3/9:

- Στις Σέρρες,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Εδεσσα,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ.

- Στη Φλώρινα,στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,στην Περαία Θεσσαλονίκης και στη Θήβα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ