Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μιούρσεπ - Χάνσελ και με... τη βούλα στην ΑΕΚ

Παίκτες της ΑΕΚ αποτελούν και επίσημα από χτες ο Εσθονός Μάρτιν Μιούρσεπ και ο Αγγλος Στιβ Χάνσελ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταγραφές των δυο παικτών είχαν ολοκληρωθεί ουσιαστικά εδώ και δυο εβδομάδες περίπου, αλλά χθες ανακοινώθηκαν επίσημα από την ομάδα. Μαζί με τους δυο παίκτες ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και η απόκτηση του Δημήτρη Μισιακού.

Ανοικτό πάντως παραμένει το θέμα της απόκτησης κάποιου ψηλού και μάλιστα Κοινοτικού, όπως θέλουν οι υπεύθυνοι της ομάδας. Στην ΑΕΚ συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση κάποιας αξιόλογης λύσης, αλλά παράλληλα τηρούν "σιγήν ιχθύος" κρατώντας μυστικές τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της "Ενωσης" εστιάζεται στον Μαρτσέλο Νταμιάο και το γεγονός ότι ο παίκτης δεν έχει υπογράψει ακόμα στη Ρέτζιο Εμίλια κάνει τους παράγοντες της ελληνικής ομάδας να ελπίζουν... Από κει και πέρα υπάρχουν οι περιπτώσεις του Αμερικανού, αλλά με ιταλικό διαβατήριο, Νταν Γκέι, που μπορεί να ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Φορτιτούτο, η απόκτηση όμως από την ιταλική ομάδα του Στόγιαν Βράνκοβιτς τον κάνει να "περισσεύει". Ετσι δεν αποκλείεται τελικά να αλλάξει ομάδα. Πάντως μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Ετσι δεν αποκλείεται και κάποια έκπληξη στην απόκτηση του ψηλού που θα ενισχύσει την "Ενωση".

Και τώρα... η συνέχεια στον Ολυμπιακό

"Να περάσει ο επόμενος", σκέφτονται όλοι στον Ολυμπιακό, αφού η απόκτηση και του Κρις Μόρις άνοιξε για τα καλά την όρεξη των "ερυθρολεύκων" που μετά από κάποια μακρά περίοδο στασιμότητας φαίνεται να μπαίνουν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Με την απόκτηση του Κρις Μόρις, αλλά και του Τζόσουα Γκραντ, οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλιστεί για τις θέσεις 3 και 4. Ετσι το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην απόκτηση ενός πλέι μέικερ και ενός ψηλού. Για την πρώτη θέση οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τον Μουσταφά Σονκό, αλλά και τον Αντουάν Ριγκοντό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πόθο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Οσο για τον ψηλό το όνομα του Ντίνο Ράτζα συνεχίζει να εμφανίζεται, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα στο λιμάνι έπαψαν να ασχολούνται πλέον. Τέλος δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη στο θέμα του Γιώργου Σιγάλα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί κάποια στάση αναμονής.

* Ο Βίκτωρ Αλεξάντερ θα αποτελέσει τον ένα ξένο του ΠΑΟΚ για τη νέα περίοδο, αφού οι διοικούντες της Θεσσαλονικέων συμφώνησαν σε όλα με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ θέλει να φέρει στην Ελλάδα και τον παρτενέρ του Αλεξάντερ στην ΑΕΚ Μπιλ Εντουαρντς, με τον οποίο είχαν κάνει πριν από δυο χρόνια από τα καλύτερα δίδυμα ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από κει και πέρα εξετάζονται και οι περιπτώσεις των Φίριτς, Πρέλεβιτς, αλλά και αυτή του Μπαζάρεβιτς.

* Ο 27χρονος Αμερικανός Τζέιμς Φόρεστ θα είναι τελικά ο δεύτερο ξένος του Ηρακλείου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στον παίκτη και τους παράγοντες της κρητικής ομάδας. Ο 27χρονος Φόρεστ έχει ύψος 2.04 και αγωνιζόταν στην ιταλική Πιστόια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ