Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Α\Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
Καλωσόρισμα γι' αυτούς που είπαν ΟΧΙ

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ υποδέχτηκε χτες τους ναύτες του αντιτορπιλικού

Ενα αγωνιστικό καλωσόρισμα, όπως, άλλωστε, του ταίριαζε, προετοίμασε η ΚΝΕ στο πλήρωμα του "ΑΤ Θεμιστοκλής", που έφτασε χτες το πρωί στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. "Είναι γεγονός ότι η πατριωτική, διεθνιστική στάση του πληρώματος του "Θεμιστοκλής" ταρακούνησε πολλούς μέσα κι έξω από τις Ενοπλες Δυνάμεις, αφύπνισε συνειδήσεις, αποτελεί και σήμερα φάρο αντίστασης στα σχέδια της "νέας τάξης", στην εξάρτηση και υποτέλεια των κυβερνώντων", υπογράμμιζε η ανακοίνωση που μοίραζαν οι ΚΝίτες όλο το πρωί στους ναύτες που έβγαιναν από το πλοίο.

Συγχαίροντας το πλήρωμα γι' αυτή του τη στάση, η ΚΝΕ τονίζει ότι "τα ΟΧΙ που δεν μπόρεσαν να πουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, όταν παίρνονταν οι αποφάσεις για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, τα είπαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι ναύτες και οι αξιωματικοί του "Θεμιστοκλής". Γιατί έπρεπε κάποιοι να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων και των διαθέσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ηταν το ύψιστο πατριωτικό τους καθήκον, παρέμειναν συνακόλουθοι με τον όρκο τους για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας. Δε δέχτηκαν να μπουν υπό ΝΑΤΟική σημαία". Και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πράξη τους θα βρει μιμητές και στο μέλλον υπόσχεται: "Θα είμαστε στο πλευρό τους και θα παλέψουμε μαζί τους, τόσο για να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται έξω από τα σύνορα, αλλά και για να αλλάξει ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του λαού και της χώρας".

Ανακοίνωση - καλωσόρισμα προς τους ναύτες του ΑΤ "Θεμιστοκλής" εξέδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων Στρατευμένων,που τονίζει:

"Εμείς οι Ελληνες γονείς, εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας, δηλώνουμε την πιο κατηγορηματική αντίθεσή μας σε μισθοφόρους της δήθεν "ειρηνευτικής" δύναμης, που ουσιαστικά είναι στρατός κατοχής". Ενώ υπογραμμίζει, "αρνούμαστε να χαραμίσουμε τη ζωή των παιδιών μας για τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των στρατευμένων νέων" και καλεί "όλο τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να εκφράζει εμπράκτως την αντίθεσή του στις ΝΑΤΟικές και κυβερνητικές επιβουλές για εγκαθίδρυση κατοχικού καθεστώτος με ΝΑΤΟικά στρατεύματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ