Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πως ν' αποφύγετε κινδύνους και ταλαιπωρία

Χρήσιμες συμβουλές από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η Ενωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές, τόσο στους ταξιδιώτες παραθεριστές, όσο και σε εκείνους που αναγκαστικά θα παραμείνουν στο "κλεινόν άστυ", ώστε οι διακοπές μας ή οι μικρές αποδράσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ευχάριστες, αποφεύγοντας μια σειρά από συνηθισμένες ταλαιπωρίες ή κινδύνους.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ συνιστά:

  • Να επιλέγουμε το μέρος που ταιριάζει στις ανάγκες μας και όχι μέρη που έχουν μόνο "όνομα".
  • Να εξασφαλίσουμε νωρίς τρόπο μετάβασης και τόπο διαμονής.
  • Αν ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο, καλό είναι να κάνουμε ένα σέρβις πριν το ταξίδι και οπωσδήποτε να ελέγξουμε φρένα, λάστιχα και ρεζέρβα.
  • Να ετοιμάσουμε από πριν το φαρμακείο, που καλό είναι να έχουμε μαζί μας με τα απαραίτητα: γάζες, αντισηπτικά, οινόπνευμα, θερμόμετρο, αντιπυρετικά, κορτιζονούχα αλοιφή, αντισταμινική, παυσίπονα, αντηλιακά και εντομοαπωθητικά.
  • Να φροντίσουμε για την ασφάλεια του σπιτιού που αφήνουμε πίσω μας.
  • Να αποφεύγουμε, αν μπορούμε, να ταξιδεύουμε τις μεσημβρινές ώρες, να τρώμε ελάχιστα και να αποφεύγουμε τελείως το αλκοόλ.
  • Να έχουμε κατά νου ότι δικαιούμαστε αποζημίωση, εάν, ό μη γένοιτο, έχουμε πάνω από δύο ώρες καθυστέρηση ή μας αρνηθούν την επιβίβαση ή χαθούν οι αποσκευές μας.
  • Να μην εκτιθόμαστε γυμνοί στον ήλιο από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Χρειάζεται, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στα μωρά, στις εγκύους και τα άτομα με ανοιχτό χρώμα δέρματος.
  • Να προσέχουμε να ασφαλίζουμε καλά το αυτοκίνητό μας.
  • Το θαλάσσιο μπάνιο είναι μια σχετικά επικίνδυνη υπόθεση. Γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να μην εξαντλούμε τα όρια των δυνατοτήτων μας.
  • Προσοχή στα παγωτά. Πρέπει να διατηρούν το αρχικό σχήμα τους και τα χύμα να προέρχονται από φροντισμένο και καθαρό περιβάλλον. Επίσης, δεν πρέπει να μπαίνουμε στη θάλασσα πριν περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το φαγητό.
  • Να έχουμε υπόψη ότι κρέατα - ψάρια - αλλαντικά - γαλακτοκομικά είναι εύκολα στις αλλοιώσεις.
  • Να επιλέγουμε καθαρά εστιατόρια, στα οποία να τρώμε απλά φαγητά. Καλό είναι να αποφεύγουμε στα τουριστικά μέρη κιμάδες και κοκκινιστά κρέατα. Επίσης καλό είναι να ζητάμε τον τιμοκατάλογο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ