Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθήματα...

"Ολο και με πλησιάζουν, όλο και μικραίνει η απόσταση, η σειρήνα τους στριγκλίζει, σχεδόν, μέσα στα αυτιά μου. Εχω, πραγματικά, κατακουραστεί να οδηγώ με τόσο μεγάλη ταχύτητα και, συγχρόνως, να κρατώ και το όπλο. Αλλωστε, ήταν ένα πολύ κουραστικό Σαββατοκύριακο. Να είσαι διαρκώς με το δάκτυλο στη σκανδάλη, οδηγώντας και όταν βλέπεις το στόχο να είσαι έτοιμος να χτυπήσεις: μαύροι, ασιάτες, εβραίοι. Ολοι αυτοί, που λερώνουν τη χώρα μας, που αμαυρώνουν την εικόνα του έθνους μας.

Νομίζω πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τιμήσω την επέτειο της Ανεξαρτησίας μας. Τι άλλο δώρο, δηλαδή, θα μπορούσα να προσφέρω στην πατρίδα, από το να την απαλλάξω από μερικά από τα μιάσματα που την έχουν κατακλύσει; Ηρθαν εδώ, βρήκαν δουλιά και τώρα ζητούν και δικαιώματα. Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι οι αμερικανικές κυβερνήσεις τούς αντιμετωπίζουν στωικά, προδίδουν το έθνος μας για να εξασφαλίσουν την εξουσία τους.

Είναι πραγματικά εκνευριστική αυτή η κατάσταση. Τη στιγμή, μάλιστα, που, εκτός των συνόρων μας, φερόμαστε ακριβώς όπως θα άξιζε σε αυτό το έθνος: Είμαστε το πλέον απαραίτητο έθνος στον κόσμο και το αποδεικνύουμε. Οπου χρειάστηκε να επέμβουμε για να επιβάλουμε την τάξη, την ασφάλεια, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το πράξαμε, χωρίς ούτε καν να περιμένουμε να μας το ζητήσουν. Αντιμετωπίσαμε με δύναμη και επιμονή ακόμη και το πιο μισητό, όπως όλοι έλεγαν, έθνος στον κόσμο: Τους Σέρβους. Δύο μήνες τους βομβαρδίσαμε για να προστατεύσουμε τους κατοίκους εκείνου του... (πώς στην ευχή το έλεγαν εκείνο το περίεργο μέρος;) ...Κοσσόβου.

Χρησιμοποιήσαμε τόσες χιλιάδες βόμβες, τόσα πολλά χρήματα, ισοπεδώσαμε τόσα σπίτια, καταστρέψαμε τόσες γέφυρες, σκοτώσαμε τόσους ανθρώπους, αλλά, δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα: Για να επιβληθεί η τάξη, να εξοστρακιστούν οι μισητοί "κακοί", θα υπάρξει και βία, θα υπάρξουν και θύματα, ακόμη και αθώοι. Εμείς φταίμε; Οχι φυσικά, φταίνε αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι πρεσβεύουμε το σωστό και ότι, τέλος πάντων, αφού το λέμε εμείς, έτσι είναι, αφού είμαστε το πλέον αναγκαίο έθνος στον κόσμο.

Αυτή η τακτική είναι εξαίρετη και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, όπως έχει φανεί. Κανείς δεν τολμά να φέρει αντίρρηση, το πολύ πολύ να γκρινιάξει λίγο, αλλά, ουσιαστικά, έχουμε, πια, πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς το αξίζουμε.

Γιατί όλα αυτά δεν ισχύουν εδώ; Γιατί τώρα με καταδιώκει η αστυνομία; Μα, δεν έκανα τίποτε περίεργο. Το μόνο που έκανα, είναι ένα ξεκαθάρισμα ανεπιθύμητων και βλαβερών υποκειμένων για την καθαρότητα του έθνους, όπως ακριβώς έχουμε κάνει στο Ιράκ ή στο Κόσσοβο, που (πώς το είπε ο Πρόεδρος;) "απατάται όποιος πιστεύει ότι δε θα υπερασπίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντά μας". Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ. Υπερασπίστηκα τα συμφέροντα τα δικά μου και του έθνους μου. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με το πιο αναγκαίο έθνος στον κόσμο; Αλλωστε, ούτε δαπάνησα τόσα χρήματα, ούτε πρόλαβα να σκοτώσω τόσο πολλούς. Μήπως φταίει το ότι δε διευκρίνισα πως το έκανα για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα;".

Υ.Γ. Ο 21χρονος Μπέντζαμιν Ναθάνιελ Σμιθ αυτοπυροβολήθηκε, καταδιωκόμενος από την αστυνομία, σε αυτοκινητόδρομο του Ιλινόις των ΗΠΑ, μετά από μια τρελή κούρσα δύο ημερών, κατά την οποία πυροβόλησε 20 άτομα, μαύρους, ασιάτες και εβραίους, εκ των οποίων σκότωσε τους δύο. Ηταν μέλος ρατσιστικής οργάνωσης, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της για το περιστατικό, γιατί ο Σμιθ "δε φαινόταν βίαιος"!

Ελένη ΜΑΥΡΟΥΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ