Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ
Οι εκατοντάδες αντιπολεμικές δραστηριότητες, που κλιμακώθηκαν σ' όλη τη χώρα, αποτύπωσαν την αντίσταση των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων, που έχοντας και την πείρα του παρελθόντος, αντιμάχονται τη νέα παγκόσμια τάξη - αταξία του αδηφάγου ιμπεριαλισμού.
Το ΚΚΕ ως πολιτική δύναμη και η ΕΕΔΥΕ ως κοινωνικός χώρος αγώνων, ανέδειξαν μια ισχυρή δυναμική που δεν εξαντλείται σε "πασιφιστικές" κινήσεις καταλλαγής, αλλά χτίζει το ισχυρό ανάχωμα κατά της πυραυλικής καταστροφικής δύναμης, που δοκίμασε το ισχυρότερο οπλοστάσιό της, σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους και αφανίζοντας την παραγωγική και λειτουργική δομή της Γιουγκοσλαβίας.
Η νέα κοσμοκρατορική επιθετική δομή του ΝΑΤΟ, που δοκιμάστηκε με τόσο μακάβριο τρόπο στη γειτονική χώρα, που αντιστάθηκε γενναία, δεν αφήνει αμφιβολία ότι αποτελεί προοίμιο δεινών για τον κόσμο, αν δεν αναχαιτιστεί από ένα τείχος δυναμικής αντίστασης. Η ΕΕΔΥΕ και οι φιλειρηνικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας, έδειξαν το δρόμο της τιμής και της προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.