Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέξοδες υποσχέσεις στους αγρότες της Λάρισας

"Προειδοποιήσαμε τον υπουργό πως αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα στήριξης των αγροτών, τότε το φθινόπωρο θα είναι πολύ θερμό", δήλωσε ο Γ. Πατάκης μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας με τον Γ. Ανωμερίτη

Την... κατανόηση του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη εισέπραξε χτες το απόγευμα η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, που τον επισκέφθηκε για να ζητήσει λύσεις στα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες της περιοχής αυτής.

Η αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΟΑΣ Ν. Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Πατάκη,έθεσε στον υπουργό Γεωργίας μια σειρά από ζητήματα που ταλανίζουν τους αγρότες του νομού και τα οποία ξεκινούν από τις συνεχιζόμενες δικαστικές διώξεις και την ψευτορύθμιση των αγροτικών χρεών και φτάνουν μέχρι τις εξευτελιστικές τιμές και τα προβλήματα διάθεσης στα αγροτικά προϊόντα. Προϊόντα όπως το σιτάρι, το βαμβάκι, τα τεύτλα, τη βιομηχανική ντομάτα, τα καρπούζια, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα αχλάδια, ακόμα τα σκόρδα και το τσίπουρο. Επίσης τέθηκε το θέμα των καταστροφών από την κακοκαιρία και της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων, είτε από τον ΕΛΓΑ, είτε από τα ΠΣΕΑ, καθώς και το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις που συζητείται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή. Ζητήθηκε από τον υπουργό Γεωργίας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και άμεσες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε από την πλευρά του και αρκέστηκε μόνο σε κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, ο Γ. Πατάκης δήλωσε χτες στο "Ρ": "Προειδοποιήσαμε τον υπουργό πως αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, αλλά και μέτρα για την προώθηση των προϊόντων που μένουν απούλητα, τότε το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι πολύ θερμό. Ο υπουργός πάνω στα προβλήματα που του θέσαμε, είπε απλώς ότι θα γίνουν κάποια πράγματα στο μέλλον, χωρίς να δώσει απαντήσεις για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ανακούφισης του αγροτικού εισοδήματος. Μίλησε μονάχα για κάποια συμβούλια - οργανισμούς που θα ασχολούνται πλέον με αυτά τα θέματα, καθώς και για έλεγχο των εισροών (εφόδια κλπ.). Ολα αυτά αποτελούν για μας ανέξοδες υποσχέσεις και δε δίνουν λύσεις και προοπτική για τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των αγροτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ