Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δάνειο 254 εκατ. "ευρώ" στον ΟΣΕ

Δάνειο σε συνάλλαγμα, συνολικού ύψους 254 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ (περίπου 83 δισ. δραχμές με τη σημερινή ισοτιμία δραχμής - ΕΥΡΩ) θα πάρει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), με την έκδοση ομολόγων ισόποσης αξίας που θα εκδώσει και ανέλαβε να προωθήσει στους ενδιαφερόμενους η πολυεθνική εταιρία "Salomon Smith Barney" (μέλος του αμερικάνικου τραπεζοχρηματιστηριακού ομίλου της "Citigroup"). Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της τράπεζας CITIBAN στην Ελλάδα, θυγατρικής της "Citigroup".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται λακωνικά:

  • Ο ΟΣΕ θα εκδώσει στις 30 Ιουνίου 1999 ομολογιακό δάνειο δεκαετούς διάρκειας,ύψους 254 εκατ. ΕΥΡΩ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
  • Το επιτόκιο του δανείου είναι 6,30%.

Διευκρινίζεται επίσης ότι είναι το πρώτο ομολογιακό δάνειο που εκδίδει ο ΟΣΕ σε ΕΥΡΩ, ότι το δάνειο αυτό έχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και πως η οργάνωση του δανείου ανατέθηκε στη "Salomon Smith Barney".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ