Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
"Ο λαός σε επαγρύπνηση και αντίσταση"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

"Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο υπερτονίζουν την ανάγκη να μη σταματήσει ούτε στιγμή ο ελληνικός λαός τον αγώνα του στο πλευρό του λαού της Γιουγκοσλαβίας που βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή και κάτω από την τρομοκρατική δράση του ΟΥΤΣΕΚΑ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αποστολή της ελληνικής ταξιαρχίας από την ελληνική κυβέρνηση, που συνεχίζει τη συμμετοχή της στο έγκλημα, αυτή τη φορά και με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, που κατήγγειλαν την "εθνοκάθαρση" και με κροκοδείλια δάκρυα συμπαραστάθηκαν στους Αλβανούς πρόσφυγες, δε βρίσκουν κουβέντα να πουν για το διωγμό που υφίστανται οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου. Δείχνει κι αυτό το γεγονός τις πραγματικές προθέσεις τους και την ουσία της στάσης τους στον επεκτατικό πόλεμο των Ευρωαμερικανών, που φρόντιζαν να την καλύπτουν με αντιπολεμικές κορόνες.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι η "ειρηνευτική" συμφωνία δε διασφαλίζει την ειρήνη, αποτελεί γενικότερη απειλή για τα Βαλκάνια και λόγω των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του Κοσσυφοπεδίου. Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και αντίσταση στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων". Ο πόλεμος, δυστυχώς, δεν τελείωσε, όπως συνειδητά παραπλανούν ορισμένοι το λαό. Τα συνθήματα που πρέπει να κυριαρχήσουν είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ που διαιρεί για να βασιλεύει, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ