Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΙΡΑΝ
Ενταση με επίκεντρο Ιρανούς μουτζαχεντίν

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

"Επικίνδυνη κλιμάκωση" στις σχέσεις με το Ιράν "βλέπει" η Βαγδάτη μετά την επίθεση με πυραύλους εδάφους - εδάφους που πραγματοποιήθηκε, όπως μετέδωσε το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων, εναντίον βάσης ιρανών αντικαθεστωτικών μαχητών, μέσα στο έδαφος του Ιράκ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΙΝΑ, ο ιρανικός στρατός έπληξε με 3 πυραύλους, χτες το πρωί, το στρατόπεδο Ασράφ των αντικαθεστωτικών Ιρανών μαχητών "Μουτζαχεντίν Κχαλκ", που βρίσκεται 75 χλμ μέσα στο ιρακινό έδαφος. Οπως δήλωσε, λίγο αργότερα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες" ο εκπρόσωπος των Ιρανών αντικαθεστωτικών Φαρίντ Σουλεϊμάν, από την επίθεση τραυματίστηκαν πολλοί Ιρακινοί που κατοικούσαν στην περίμετρο του στρατοπέδου. Ο Σουλεϊμάν υποστήριξε ότι η πυραυλική επίθεση αποτελεί συνέχεια της βομβιστικής επίθεσης που έγινε, την Τετάρτη, σε λεωφορείο με μαχητές στο κέντρο της Βαγδάτης.

Το καθεστώς της Βαγδάτης, μέσω ανώνυμου κυβερνητικού αξιωματούχου, επιρρίπτει τις ευθύνες και για τις δύο επιθέσεις στην Τεχεράνη και προειδοποιεί ότι "η πρόσφατη αυτή κλιμάκωση έχει πολλές ομοιότητες με την περίοδο πριν την έναρξη του 8ετή ιρανο-ιρακινού πολέμου, που στοίχισε τη ζωή σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους και έληξε το 1988". Η Τεχεράνη διέψευσε κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με τη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης και δε σχολίασε καθόλου τη χθεσινή επίθεση. Οι Ιρανοί αντικαθεστωτικοί μουτζαχεντίν αριθμούν, περίπου, 30.000 άτομα και διατηρούν 17 στρατόπεδα στο Ιράκ, με το καθεστώς του οποίου έχουν στενές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ