Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Απόσταγμα" επιτυχούς πορείας

"Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε". Η εύστοχη φράση ανήκει στον Μάριο Πλωρίτη και ειπώθηκε για τον Θεόδωρο Κρίτα,πριν από τη χτεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Κρίτα "Αγραφοι κανόνες στις δημόσιες σχέσεις. Οι κώδικες της επιτυχίας",που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Το κλειδί" (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη). Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Μ. Βρετανία", όπου στη διάρκεια του μεσοπολέμου λειτουργούσε ένα μπαρ φημισμένο στους κύκλους της οικονομικά και πολιτικά "καλής κοινωνίας". Στην αίθουσα - στέκι του Θ. Κρίτα από το 1934 (τη χρονιά δηλαδή που ως δημοσιογράφος ανέλαβε το γραφείο Τύπου του τότε υποψήφιου δημάρχου Κοτζιά) και για πολλές δεκαετίες μετά, καθώς όλοι οι διάσημοι καλλιτέχνες που μετακαλούσε το καλλιτεχνικό γραφείο του διέμεναν στη "Μ. Βρετανία".

Ο "πολιτιστικός πρέσβης" της Ελλάδας, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Θ. Κρίτας για την 65χρονη δραστηριότητά του στον τομέα των "ζωντανών" τεχνών, "ως μνημογράφος και όχι ως συγγραφέας" όπως δηλώνει ο ίδιος, καταθέτει με αυτό το βιβλίο του 137 παρατηρήσεις - κανόνες για καλή συμπεριφορά και επιτυχείς δημόσιες σχέσεις. Βασικοί κανόνες για επιτυχή πορεία, κατά τον Θ. Κρίτα, είναι οι "υπομονή, επιμονή, αρετή, ευστροφία, εφευρετικότητα, αγωνιστικότητα, πίστη στις αξίες".

Την ιδέα να γράψει αυτό το βιβλίο - απόσταγμα της επιτυχούς εμπειρίας του, του την έδωσε μια σχετική ομιλία του στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, το οποίο τον ανακήρυξε "διδάκτορα Ανθρωπιστικών Επιστημών".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ