Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΝΟΙΑ
Ξεχείλισε από το χρώμα του αγώνα η πλατεία

Ενα ζωντανό, λαμπερό, όμορφο κόκκινο χρώμα, απλώθηκε σε κάθε γωνιά της πλατείας Ομόνοιας, χτες το απόγευμα. Κόκκινες σημαίες, υψωμένες γροθιές και βροντερές φωνές, ήταν τα χαρακτηριστικά της μεγάλης προσυγκέντρωσης του ΚΚΕ. Το μήνυμα στάλθηκε και ήταν: "Τώρα ΚΚΕ".

Στην πρώτη γραμμή, όπως τους αρμόζει, βρέθηκαν οι νεολαίοι του Πειραιά, με ένα τεράστιο πανό που έγραφε: "Οχι στα κόμματα του ΝΑΤΟ - ΟΝΕ, οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ". Πίσω από αυτό, αποφασιστικοί και σίγουροι ακολουθούσαν οι σύντροφοι του Πειραιά, με το πανό τους που έγραφε "Αντεπίθεση λαέ, τώρα ΚΚΕ". Ακολουθούσαν πυκνά τα μπλόκα των Αχτίδων του Πειραιά, των κομματικών οργανώσεων ΔΕΚΟ - Τραπεζών, των ΕΒΕ και άλλα.

Με το σύνθημα "Οκτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία", ξεκίνησε η πορεία από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Καθώς οι διαδηλωτές προχωρούν, νέα συνθήματα ακούγονται, όπως: "Εμπρός λαέ τώρα ΚΚΕ, μέτωπο ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ", "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ψήφισαν το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός", "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός".

Τα αντιπολεμικά συνθήματα έχουν το δικό τους, μεγάλο μερίδιο. "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "Να ποιοι είναι οι κεντροαριστεροί, του ΝΑΤΟ συνεργάτες και των λαών σφαγείς". Οι διαδηλωτές φτάνουν στο ύψος της οδού Μάρνης και ένα ακόμη σύνθημα ακούγεται βροντερά: "Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός"! Η προσυγκέντρωση, φτάνοντας στο Πεδίον του Αρεως, ενώθηκε με τις χιλιάδες λαού, στο ραντεβού της αντίστασης και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ