Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Στόχος το μετάλλιο

Τις πιο σημαντικές εξετάσεις ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στη Γαλλία σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, θα δώσει από αύριο και μέχρι την Παρασκευή η Εθνική ομάδα των ανδρών που συμμετέχει στο 13ο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις", που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Το τουρνουά που ομολογουμένως αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στην Ευρώπη θα είναι ένα γερό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λίγο πριν ριχτεί στη μάχη του Ευρωμπάσκετ. Αλλωστε, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, το "Ακρόπολις" συγκεντρώνει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον πόσο μάλλον περισσότερο όταν γίνεται πριν από κάποιο Ευρωμπάσκετ. Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, οι προτάσεις για συμμετοχές φέτος έφθασαν τις 9 ομάδες και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα για το κύρος της διοργάνωσης.

Αισιοδοξία για μετάλλιο

Τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι παίκτες της Εθνικής μας δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η πορεία της ομάδας στα τελικά της Γαλλίας θα είναι άξια του ονόματος που έχει δημιουργήσει η χώρα μας στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Και στόχος φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου. Εστω και αν το έργο της Εθνικής μας κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. "Στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας υπάρχουν πολλές και δυνατές ομάδες. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στην προσπάθειά μας και όπλο μας για αυτό αποτελεί η πολύ καλή διάθεση των παικτών μας και η δίψα τους για διάκριση", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι αγώνες του "Ακρόπολις" θα αποτελέσουν ένα σημαντικό τεστ.

"Είμαστε στην αρχή ενός μαραθωνίου και στο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις" θα πρέπει να δείξουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Δεν το κρύβουμε ότι υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά και απουσιών, όπως αυτή του Οικονόμου. Πιστεύω όμως ότι όσον αφορά τους τραυματίες μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ θα είναι καλά και θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας", τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Καθρέφτη που φανερώνει την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ χαρακτήρισε την Εθνική ομάδα ο Γιάννης Ιωαννίδης που ως γνωστό εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου. "Η ελληνοποίηση του μπάσκετ, για το οποίο προσπαθούμε όλοι, έρχεται μέσα από την επιβίωση της Εθνικής ομάδας. Η ανάπτυξη της εθνικής φανερώνει ότι υπάρχει εντοποιότητα για το άθλημα στη χώρα μας", δήλωσε ο "ξανθός", που δεν ξέχασε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που ζήτησαν την απομάκρυνσή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την υπογραφή του στον Ολυμπιακό. "Εγώ δεν κάνω προπονήσεις ούτε κοουτσάρω την ομάδα. Είμαι εκεί προκείμενου να δώσω κάποιες συμβουλές όποτε και εάν χρειαστεί".

Διπλός είναι ο στόχος της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ σύμφωνα και με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αφού όπως τόνισε ο διεθνής παίκτες σε αυτούς τους αγώνες η Ελλάδα θα πρέπει να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά παράλληλα να μεγαλώσει και το κύρος που έχει σαν όνομα στην μπασκετική Ευρώπη. Τη συμβολή όλων, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια της ομάδας, ζήτησε από την πλευρά του και ο Γιώργος Μπαλογιάννης.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ