Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τους άνεργους καπνεργάτες

Τις άδικες προϋποθέσεις έκτακτης ενίσχυσης των ανέργων καπνεργατών, επισημαίνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών του Σ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι "με την απόφαση 80/22-4-99 εγκρίθηκε από τον υπουργό η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανέργων καπνεργατών για το τρέχον έτος. Καθορίζει όμως τις ίδιες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί και στην περσινή απόφαση και οι οποίες όπως είναι γνωστό (και πολύ σωστά) δεν τηρήθηκαν κάτω από την πίεση των πραγμάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καθορίζει, συγκεκριμένα, ότι την ενίσχυση αυτή θα την πάρουν 1.500 καπνεργάτες, που κατά το 1998 έχουν πραγματοποιήσει από 70 έως 99 ημερομίσθια στον κλάδο τους".

Ο υπουργός ερωτάται:

  • Οι καπνεργάτες που έχουν πραγματοποιήσει λιγότερα από 70 μεροκάματα το 1998 δε θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση;
  • Τι θα γίνει αν προκύψει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από τους 1.500 που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση;
  • Προτίθεται να διορθώσει την απόφαση και τις προϋποθέσεις, ώστε το έκτακτο αυτό επίδομα να το πάρουν όπως και πέρσι όλοι οι καπνεργάτες που έχουν μέχρι 99 ημερομίσθια στον κλάδο τους κατά το 1998, αρκεί να αποδείχνουν από τα ένσημα των προηγούμενων χρόνων ότι ασκούν το επάγγελμα του καπνεργάτη;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ