Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 2-3
Ο Μαλαδένης τα έκανε όλα

Η ΑΕΚ "αγκάλιασε" τα Μάλλα(δένης) τη δεύτερη θέση. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε τον Ηρακλή με 3-2 και με μια νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια με Ξάνθη (εντός) ή Ολυμπιακό (εκτός) θα πανηγυρίσει την παρουσία της στοΤσάμπιονς Λιγκ. "Κλειδί" για τη σημαντική επιτυχία των φιλοξενουμένων ο Χρήστος Μαλαδένης. Με το χατ-τρικ που πέτυχε δεν επέτρεψε να γίνει αισθητή η απουσία του Νικολαϊδη.

Μέσω κέντρου οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ, κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς και ήρθαν πιο κοντά στο στόχο τους. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι από τον ίδιο λόγο έχασαν. Αξιοσημείωτο της συνάντησης πως τα 4 από τα 5 γκολ μπήκαν ανά 20λεπτο. Από την αρχή οι "κιτρινόμαυροι" κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και άρχισαν να πιέζουν τον Ηρακλή. Στο 11 ο Ζουμπούλης είχε δοκάρι και στο 28 ο Μαλαδένης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτό αφύπνισε το "γηραιό" που ανακατέλαβε το κέντρο και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών.

Η ισοφάριση ήρθε στο 48 με τον Κυριαζή. Ακολούθησαν εκατέρωθεν προσπάθειες για την πρωτοπορία, με το Μαλαδένη να τη δίνει στην ΑΕΚ (68). Ομως στο 88 ο Χριστοδούλου κάνει το 2-2 και οι "κιτρινόμαυροι" για δύο λεπτά... βρίσκονται στο ναδίρ. Αλλά ο Μαλαδένης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Υστερα από έξοχη ενέργεια και σέντρα του Ζήκου, με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Εκτός του σκόρερ ξεχώρισαν οι Ζήκος, Σέμπουε, Λάκης, ενώ από τον Ηρακλή οι Κυριαζής, Χριστοδούλου, Χάγκαν. Ο Μιντιούρης "κιτρίνισε" τους Κωνσταντίνου, Ατματσίδη, Λάκη, Μαλαδένη, Καραγιάννη.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καρκαμάνης, Κυριαζής (81' Γιοβάνοβιτς), Σέμος, Καρατζόφ, Ξενίδης(68' Μπερνεάνου), Κωστής (72' Σαπάνης), Χριστοδούλου, Κωφίδης, Κωνσταντίνου, Χάγκαν, Τζιωρτζόπουλος.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης (80' Γκρέταρσον), Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέφσκι, Ζουμπούλης (85' Μέντεζ), Καραγιάννης, Ζήκος, Καλιτζάκης, Μιλοβάνοβιτς (60' Σέμπουε), Καψής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ