Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Επίκεντρο το Καυτατζόγλειο

Ο αγώνας Ηρακλή - ΑΕΚ είναι ο σημαντικότερος της 32ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟ, εύκολο έργο με Ελευσίνα. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ξάνθη

Στο Καυτατζόγλειο θα γίνει σήμερα το μεγάλο ματς της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Εκεί ο Ηρακλής θα υποδεχτεί την ΑΕΚ σε ένα ματς που η έκβασή του θα κρίνει κατά πολύ τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

Ο ήδη πρωταθλητής Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Ξάνθη με την ομώνυμη ομάδα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις εφεδρείες. Θέση διεκδικούν οι Λουτσιάνο, Αμπονσάι, Αμποάγκουε, Πουρσαϊτίδης, Σφακιανάκης, Τοχούρογλου που έχουν στα... πόδια τους λίγες συμμετοχές στη φετινή σεζόν. "Μπορεί να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι στα υπόλοιπα ματς που απομένουν. Σίγουρα θα δώσω ευκαιρία στα παιδιά που αγωνίστηκαν λίγο", τόνισε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων".

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Σκόντα, Γιάννης Μαντζουράκης, είπε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Εμείς ασφαλώς έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη και ελπίζω ότι θα γελάσουμε τελευταίοι".

Το κρισιμότερο παιχνίδι θα γίνει αναμφίβολα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής στις 6.15 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) το απόγευμα θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ. Μπορεί ο "Γηραιός" να έχασε το... πλοίο της Ευρώπης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορος. "Θέλουμε τη νίκη απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως είναι η ΑΕΚ", δηλώνει ο Ματς Γίνγκμπλαντ, ενώ στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ο Ολεγκ Μπλαχίν επισημαίνει: "Πάμε με πίστη στο Καυτατζόγλειο ότι θα πάρουμε τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ". Ο Ουκρανός τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κωστένογλου, Νικολαϊδη, Κοπιτσή, Κασάπη, Ρε. Επιστρέφουν όμως οι Ατματζίδης, Καλιτζάκης, Μάρκος και Σαβέβσκι.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός (παράλληλη σύνδεση με τον αγώνα του Καυταζογλείου από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Πανελευσινιακό. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τόνισε: "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε την Ελευσίνα, αφού μαθηματικά έχει ακόμη ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Είμαστε αναμφίβολα το φαβορί όμως πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο".

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ θα κοντραριστεί με τον Αρη. Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που "καίγονται" για τους βαθμούς, αφού είναι σε τροχιά Ευρώπης, όμως οι Κρητικοί είναι ισχυροί στην έδρα τους.

Η Προοδευτική, που δείχνει να έχει σωθεί, θα υποδεχτεί στον Κορυδαλλό τον ΠΑΟΚ, που επίσης θέλει πόντους για να δέσει το... γάιδαρό του (βλέπε έξοδο στο ΟΥΕΦΑ).

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον και στη συνάντηση του Εθνικού Αστέρα με τον Πανιώνιο. Οι Καισαριανιώτες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους από καιρό, όμως οι "κυανέρυθροι" θέλουν έστω ένα βαθμό, που ισοδυναμεί με παραμονή στα... σαλόνια.

Τέλος στον Πύργο ο αδιάφορος βαθμολογικά Πανηλειακός θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό, που επίσης είναι στο γκρουπ των ομάδων που βλέπει με "καλή θέα" την ευρωπαϊκή έξοδο.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 5.30μμ. Αύριο ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τα ματς Εθνικού - Απόλλωνα και Βέροιας - Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ